Црвено-бели експресно савладали Ниш у првом мечу четвртфинала Купа

28

Силовита Звезда
Црвена звезда – Ниш. 3:0 (25:9, 25:20, 25:17)

Одбојкаши Црвене звезде експресно су завршили меч осмине финала Купа Србије. За мање од сат времена игре Ниш су савладали максималним резултатом 3:0.

Ниш је у меч ушао прилично ослабљен, и већ од старта утакмице било је јасно да ће Звезда имати лак посао. Изабраници тренера Жакића од првог минута су наметнули свој ритам. Заиграли су агресивно у нападу, сигурно у одбрани и за само 16 минута први сет решили у своју корист резултатом 25:9.

Неочекивано убедљива победа у уводном сету мало је уљуљкала домаће одбојкаше. У другом сету гости су пружили јачи отпор, успевали да одрже прикључак током већег дела овог периода и предност црвено-белих држали на два-три поена. Звезда се, међутим, у другом делу сета одвојила на шест голова, мирно привела овај период игре крају и повела 2:1 у сетовима.

У последњем период Нишлије су кренуле на све или ништа, већи део сета имали благу предност. Кад је Звезда изједначила на 10:10, полако је преузела иницијативу, преломила меч, забележила тријумф 3:0 што је лепа предност пред реванш у Нишу за седам дана.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, по завршетку меча осврнуо се на убедљив тријумф свог тима.

Екипа Ниша је била десеткована, не изгледају они овако. У мечу им је недостајало 4-5 играч који су играли против Милановца, тај меч су добили 3:2. Очекивали смо победу, али не овако лагано. Први сет 25:9 нико није очекивао. Самим тим је дошло до опуштања у игри, неке ствари нису функционисале, што ми се не свиђа. Генерално, мислим да смо урадили добар посао и одлазимо тамо растерећенији да обезбедимо полуфинале што је пре могуће – био је први коментар Жакића.

Нешто лаганији противник у изузетно густом распореду такмичења била је прилика да се играчи мало растерете.

Добра прилика за неки опоравак, није оно чему смо се надали. и даље немамо слободног дана, али генерално, можда прилика да испробамо неке играче који имали мању минутажу. То смо урадили и у прошлом колу Купа и сад се потврдило да можемо да рачунамо на све ове момке и то је добра ствар,

Наредни меч Звезда би, према распореду, требало да игра у суботу, али постоји могућност да се дуел одложи због болести већине Радничког.

Одложен је њихов меч Купа који је требало да се игра данас, нисмо добили никакво званично саопштење да ће И наш меч у Суперлиги бити одложен. Још увек не знамо да ли ћемо путовати у Крагујевац или не, али ми ћемо се спремати као да играмо и у том мечу ћемо пробати да освојимо три бода – закључио је Жакић.

Александар Андоновић сматра да је Звезда могла и убедљивије да тријумфује.

– Могли смо много боље да одиграмо овај меч, али свакако да је тешко играти овакве мечеве, унапред добијене утакмице јер смо знали да они долазе у ослабљеном саставу. Најважније је да смо успели да меч решимо у три сета.

Наредни изазов за одбојкаше Звезде биће меч 5.кола Суперлиге Србије.

Окрећемо се ка следећој утакмици која ће бити сигурно много тежа. Спремамо се за то. Утакмица је заказана за суботу, они су дуел против Партизана у Купу одложили због корона вируса, тако да постоји могућност да И сусрет са нама одложе, али ми се спремамо као да ће се играти, бићемо спремни – закључио је Андоновић.

Победом у првом мечу четвртфинала Црвена звезда је стекла лепу предност пред реванш сусрет који ће играти наредне недеље у Нишу.

Претходни текстЗвездин тријумф на премијери Лиге шампиона!
Следећи текстИза југа Маракане – Победа бисера у дербију