Ераковић продужио уговор до 2025. године

11

Штопер нашег тима и један од најталентованијих изданака Омладинске школе Страхиња Ераковић продужио је уговор са Црвеном звездом до 2025. године.

Одбрамбени фудбалер који је поникао на теренима иза југа Маракане није крио задовољство због потписа, који је само још један показатељ да наш клуб озбиљно рачуна на Звездину децу.

Сигурно да сам данас веома срећан пошто сам Звездино дете и овом приликом бих желео да се захвалим клубу, свим запосленима, својим саиграчима и стручном штабу на указаном поверењу и на томе што ћу бити део црвено-беле породице до 2025. године – истакао је Ераковић.

Стандардни репрезентативац Србије је још 2017. године био учесник припрема првог тима. Успешан је био Ераковић и у млађим селекцијама, а потврда за то је освојена Омладинска лига Србије. Талентовани дефанзивац је наступао и за филијалу нашег клуба Графичар, био стандардан, а о његовој улози у тиму довољно говори чињеница да је иако је био један од најмлађих носио капитенску траку.

– Доста пута сам поновио од када сам дошао у Црвену звезду да је сан сваког детета из Омладинске школе Црвене звезде да потпише уговор, ја сам имао ту част и да продужим сарадњу, међутим нећу стати овде и надам се да ћемо остварити велике успехе ове сезоне, али и наредних. Захвалан сам на поверењу, капитенској траци, али верујем да је ово само почетак. Надам се да ћу имати поново прилику да будем капитен и да што више пута стартујем утакмице као и да одиграм велики број европских мечева .

Открио је Ераковић која је то неостварена жеља када је у питању наш клуб.

Дуплу круну сам освојио, једина неостварена жеља ми је да заиграм у Лиги шампиона са Црвеном звездом – закључио је Ераковић.

Ераковић је за Црвену звезду дебитовао у августу 2020. године на утакмици против Новог Пазара, а тренутно као бонус играч бележи сјајне партије, показује да може да покрије неколико позиција и испуни сваки задатак који му додели шеф стручног штаба Дејан Станковић. Велика част указана му је током ове сезоне када је на утакмици против Новог Пазара понео капитенску траку и постао један од најмлађих капитена у историји Црвене звезде. Само неколико дана касније на мечу против Лудогореца је постао и други најмлађи предводник екипе у европским такмичењима у 21. веку и тако најавио да ће у будућности бити значајан шраф наше екипе.

Претходни текстЗвездини бисери – Шест голова омладинаца
Следећи текстЦрвено-бели кренули на дупло коло у Монако и Милано