Пораз црвено-белих од Новог Београда

44

У дербију 4.кола Суперлиге у ватерполу Црвена звезда је поражена од Новог Београда на базену СЦ „11.април“ 18:10, по четвртинама 5:3, 4:3, 3:2, 6:2.

И поред пакленог ритма, који је само у октобру донео 10 утакмица нашем тиму, црвено-бели су после пласмана у Лигу шампиона одмах скочили у базен на дуел против фаворизованог домаћина и до треће четвртине били у егалу. У последњем периоду, Нови Београд је направио разлику и славио високу победу.

Домаћа екипа је створила 5:1 у првом периоду, уз два гола Душана Мандића, али су Пјешивац и Ђурђић головима у финишу смањили на 5:3. Велика борба је виђена у другој деоници, гол за гол, затим су Ђурђић и Танкосић Звезду вратили у утакмицу, али су Мандић и Влахопулос у последњем минуту сачували +3 Новом Београду, 9:6.

Два брза гола екипе Александра Филиповића у наставку преко Марковића и Пјешивца за 9:8, али је поново Душан Мандић одбио Звездин налет, а бивши ватеролиста нашег тима Радомир Драшовић са два гола преломио меч, 12:8.

У последњем кварталу, умор је учинио своје, Звезда није могла да парира као у три четвртине, Перковић и Влахопулос су одвели меч у другом правцу. За Звезду су погаали Суботић и Танкосић други пут, а Грузијац Шушиашвили завршио утакмицу са два гола за коначних 18:10.

По два гола Танкосића, Ђурђића и Пјешивца у редовима Црвене звезде, која има меч мање. Утакмица против Земуна на програму је 3.новембра.

Наставља се паклен ритам, Звезду у среду очекује премијера у Лиги шампиона против Шпандауа на 25.мају, а затим дуел против Радничког из Крагујевца у 5.колу Суперлиге за крај октобра.

НОВИ БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 18:10 (5:3, 4:3, 3:2, 6:2)
Београд, базен: СЦ „11.април/Влахо Бато Орлић“. Судије: Раковић и Станојевић. Искључења: Нови Београд 12, Црвена звезда 4. Петерци: Нови Београд 2(2).

НОВИ БЕОГРАД: Г.Пијетловић, Рашовић 1, Мандић 4, Вучинић 2, Д.Пијетловић, Мартиновић, Јакшић 1, Перковић 1, Влахопулос 4(2), Драшовић 2, Жоао Педро, Шушиашвили 3. Тренер: Владимир Вујасиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 2, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Гардашевић 1, Тртовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић