У сусрет противнику – Мидтјиланд

9

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 45 минута гостују Мидтјиланду у Данској у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића ће након победа над Брагом (2:1) и Лудогорецом (1:0) покушати да забележе још један тријумф у групи Ф у другом по јачини такмичењу у Европи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Иако је наш тим неколико пута гостовао у Данској и сусретао се против тимова из ове земље, црвено-бели никада нису одмерили снаге са Мидтјиландом у својој богатој историји. Једини сусрет са данским представником имали су омладинци Црвене звезде у оквиру осмине финала Омладинске Лиге шампиона, али су доживели пораз на „Крову“, стадиону Вождовца и нису успели да се пласирају у даљу фазу такмичења.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у Данској моћи ће директан пренос утакмице између Лудогореца и Црвене звезде да испрате на каналима РТС1 и Аренаспорт 1, са почетком од 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 29 бодова, а наши фудбалери су тријумфовали на девет мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале у првенству. Црвена звезда је у претходној рунди националног шампионата савладала Колубару у Лазаревцу са чак 7:1 и на тај начин остварила сјајну увертиру за меч са Мидтјиландом. Са друге стране наш тим има максималан учинак у групној фази Лиге Европе где смо тријумфовали над Брагом и Лудогорецом, тако да се црвено-бели тренутно налазе на првој позоцији у групи Ф и као фаворити улазе у овај меч.

Мидтјиланд се тренутно налази на првом месту у Данској Суперлиги са 28 бодова. Наш наредни ривал је забележио девет победа, један реми и пораз, уз гол разлику 23:7. Последњу утакмицу у сезони Мидтјиланд је ремизирао на гостујућем терену против Нордсјеланда (2:2), док тренутно у Лиги Европе имају један бод након нерешеног исхода са Лудогорецом и пораза од Браге.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Мидтјиланда је нападач Жуниор Брумадо који је ове сезоне постигао седам голова, али је замењен на дуелу против Нордсјеланда у 59. минуту због повреде и упитан је за меч против Црвене звезде. На листи стрелаца прате га Андерс Дрејер са три гола, а крилни нападач носи титулу најбољег асистента екипе, јер је у пет наврата проиграо саиграче за гол. Са три поготка истиче се још центарфор Виктор Линд. У нападу Мидтјиланда минутажу деле још Марони да Силва, највеће појачање данског представника који је пристигао из Сао Паула, потом репрезентативац Аустралије Авер Бул Мабил, као и Пионе Систо који је постигао два гола ове сезоне. Мидтјиланд ће бити ослабљен изостанком штопера и стуба одбране Жуњиња који је добио црвени картон на мечу против Браге у претходном колу Лиге Европе, али ће право наступа имати капитен Ерик Свиатиченко. Са клупе Мидтјиланд предводи Бо Хенкриксен четрдесетшестогодишњи стручњак, који је у јулу ове године преузео тим.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на мечу између Мидтјиланда и Црвене звезде биће израелски судија Рој Рајншрајбер, а њему ће крај аут линија помагати сународници Давид Елиас Битон и Саги Метзамбер, док ће у ВАР соби седети такође израелци Орел Гринфелд и Давид Фуксман.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-18:45 Бетис – Леверкузен

-18:45 Фенербахче – Антверпен

-18:45 Лацио – Марсеј

-18:45 Лудогорец – Брага

-18:45 Рапид Беч – Динамо Загреб

 

-21:00 Франкфурт – Олимпијакос

 

-21:00 Локомотива Москва – Галатасарај

-21:00 Наполи – Легија

-21:00 ПСВ – Монако

-21:00 Ренџерс – Брондби

-21:00 Спарта Праг – Лион

-21:00 Штурм – Реал Сосједад

-21:00 Вест Хем – Генк

Претходни текстДвадесет година без нашег оснивача Небојше Поповића
Следећи текстСтанковић: Имамо кадровске проблеме, али борићемо се