Последњи пут у Данској…

63

Фудбалери Црвене звезде одлично су стартовали овосезонско такмичење у групној фази Лиге Европе са шест освојених бодова из два меча, а ново одмеравање снага биће у четвртак када ће наш тим од 18 часова и 45 минута гостовати екипи Мидтјиланда.

Већи део звездашке јавности памти Данску по гостовању Копенхагену 13. августа 2019. године.

Тог дана, наш тим је гостовао екипи Копенхагена у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона, након 1:1 у првом мечу у Београду. И та утакмица је завршена идентично, а ни у продужецима резултат се није променио. Потом је уследила пенал серија, коју ће сви звездаши још дуго памтити. Наш тим је славио са 7:6 у тој пенал серији, а победоносни погодак за нашу екипу је постигао Радован Панков, који је преузео одговорност, ауторитативно поставио лопту на белу тачку и погодио само рашчје гола ривала. Било је то вече када су играчи постајали хероји, па је тако и Милан Борјан са три феноменалне одбране са пенала водио нашу екипу до победе. Још једна Звездина утакмица која ће се дуго памтити…

Црвена звезда се у својој дугој историји састајала са данским представницима три пута, и из сваког двомеча је наш тим изашао као победник. Први меч са данским тимовима Звезда је одиграла 1985. године када је наша екипа у осмини финала Купа победника купова избацила екипу Лингбија укупним резултатом 5:3. Следећи сусрет са данским екипама црвено-бели су одиграли 2003. године, када је наш тим у оквиру Купа УЕФА избацио Одензе након двомеча. Звезда је у првом мечу у Данској ремизирала 2:2, да би потом у Београду наш тим славио са 4:3. Последњи сусрет Црвене звезде са данским представницима, био је управо меч против Копенхагена, из ког су изабраници тадашњег тренера Владана Милојевића изашли као победници.

Сада ћемо се по први пут у историји састати са данским Мидтјиландом…

Претходни текстМилица Николић на корак до медаље на ГС у Паризу
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Првенац за Марковића