Црвено-бели експресно савладали Борац у осмини финала Купа

60

Дупли програм у сали УСЦ “Вождовац” на Бањици завршен је двоструком експресном победом Црвене звезде. После дама и мушки тим је забележио тријумф у осмини финала Купа Србије, Борац из Параћина је савладан 3:0.

Први сет је протекао у загревању и испитивању снага. Звезда је од старта била у сталном вођству, али до средине сета није успевала да се одвоји на више од три поена. Онда је серијом 7:1 направила разлику и лагано привела сет крају.

У другом периоду црвено-бели су наставили у истом ритму, ефикасном игром у нападу, сигурном у одбрани, било им је довољно 18 минута да поведу 2:0 у сетовима. Гости из Параћина су у трећи сет ушли растерећено и у већем делу држали егал не дозволивши Звезди да се значајније одвоји. Црвено-бели су, међутим, успели да направе серију 5:2 преломе меч,а потом искористе и прву меч лопту за победу 3:0.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, сматра да је његов тим показао да из меча у меч напредује.

Драго ми је што су момци са мањом минутажом искористили указану шансу и показали да на њих може да се рачуна у наредном периоду.

Жакић се, потом, осврнуо на оно што његов тим очекује у наредном периоду.

Ове године у Лиги тешко да ће бити утакмица где ћемо моћи да се “опорављамо” или калкулишемо. Драго ми је што је Лига таква јер самим тим ће и момци више напредовати јер свака утакмица носи изазове који стављају на озбиљан испит ствари које радимо на тренингу. Успели смо да мало опоравимо играче, сад предстоји намештање форме за вечити дерби против Партизана – закључио је Жакић.

Милош Милић, блокер црвено-белих, задовољан је експресном побесом свог тима.

Драго ми је што смо меч окончали без изненађења, нисмо допустили ривалу да се разигра, и што смо наставили победнички низ из Лиге. Значајно је што је овај меч био лаганији, дао прилику да се растеретимо, опоравимо јер нас већ за викенд очекује тежак меч, вечити дерби против Партизана.

Победа у Купу је одлична увертира за дуел против вечитог ривала. Сусрет против Партизана на програму је у недељу, 24. октобра у 18 сати.

Претходни текстЗвезда експресно до четвртфинала Купа Србије
Следећи текстДвадесет година без нашег оснивача Небојше Поповића