Звездино најефикасније полувреме у 21. веку

73

Црвена звезда је савладала Колубару на гостујућем терену, а већ после после 45 минута игре наш тим је водио резултатом 6:0, чиме су црвено-бели одиграли најефикасније полувреме у 21. веку, јер су шест погодака успели да постигну у опсегу од 35 минута.

Наш тим је гостовао Колубари у Лазаравцу у оквиру 13. кола Суперлиге Србије и однео убедљиву победу (7:1). После само 45 минута игре Звезда је водила са 6:0 и већ тада је решила питање победника. Утакмицу је у осмом минуту поготком отворио Александар Драговић сјајним волеј ударцем, потом је мрежу домаћина затресао Ел Фарду Бен, а онда су уследила по два гола Мирка Иванића и Милана Павкова. Коначан резултат поставио је суперталентовани Марко Лазетић у другом полувремену својим дебитантским поготком за сениорски тим Црвене звезде.

Успела је Црвена звезда донекле једнако ефикасна да буде прошле сезоне када смо постигли шест голова Златибору у другом полувремену. Али тада је коначан резултат био 6:1, а шест голова постигнуто је за 37 минута игре, док је у мечу против Колубаре то учињено за 35 минута, а до краја меча смо укупно постигли седам погодака. Шест погодака за полувреме постигнуто је и 2019. године против Трепче, али је реч о нижелигашу и утакмици Купа Србије, притом је и тај учинак остварен за 37 минута. Све то доводи до закључка да је Црвена звезда у јучерашњем мечу одиграла најефикасније полувреме у 21. веку.

Звезда је наставила ове сезоне, као и претходне, да бележи позитивне резултате у Суперлиги Србије и Лиги Европе. Прошле сезоне изабраници Дејана Станковића су постигли највише голова у домаћем шампионату и на тај начин оборили рекорд по броју постигнутих голова у Суперлиги током једне сезоне. Ове такмичарске године су већ постигли 28 погодака уз податак да имају две утакмице мање од осталих екипа у лиги, а ако рачунамо све мечеве укупно је Звезда постигла 44 гола што само претендује да већ ове сезоне наши фудбалери оборе рекорд који су поставили минуле сезоне.

Претходни текстЛазетић: Гладан сам голова
Следећи текстУбедљива победа Црвене звезде на крају првог дела Суперлиге