Родићев хет-трик асистенција

69

Црвена звезда је савладала Колубару у Лазаревцу са 7:1 у оквиру 13. кола домаћег шампионата, а у црвено-белом дресу нарочито се истакао Милан Родић који је забележио чак три асистенције у размаку од само 16 минута игре.

Милан Родић је блистао на првенственом мечу против Колубаре, а наш леви бек је успешно проигравао саиграче те је забележио нове три асистенције ове сезоне. Прво је момак рођен у Дрвару сјајним центаршутом дословно у „пертлу“ погодио Александра Драговића у осмом минуту утакмице код првог гола нашег тима. Потом је Родић одлично прво приметио па затим проиграо Ел Фарду Бену у 16. минуту, када је упутио оштар центаршут, а репрезентативац Коморских оствра затресао мрежу ривала. Трећу асистенцију наменио је за Милана Павкова. Упутио је центаршут, лопта је „бежала“ од голмана и тако му додатно отежала да интервенише, а Павков се сјајно снашао у 24. минуту сусрета и постигао погодак. У периоду од само 16 минута Милан Родић је три асистенције што је заиста феноменалан учинак.

Леви бек нашег тима игра одлично од старта сезоне где је на 17 мечева забележио укупно шест асистенција и један погодак. Из утакмице у утакмицу Милан Родић показује зашто је већ пету сезону за редом незаменљив на левом боку. Сада већ тридесетогодишњи фудбалер својим искуством у великој мери доприноси игри у оба правца. Да је повремени репрезентативац Србије постао један од главних команданата одбране показују његови праворемени клизећи стартови, одлично читање игре, сјајна скок игра где на сваком мечу осваја велики број ваздушних дуела, као и одлично позиционирање на терену. Са друге стране у комбинацији са Катаијем и Иванићем, Родић чини једно од најјачих „оружја“ нашег тима чему сведочи погодак у оквиру првог кола Лиге Европе против Браге, као и асистенција у 165. вечитом дербију.

Претходни текстУбедљива победа Црвене звезде на крају првог дела Суперлиге
Следећи текстЗвездини бисери – 37 голова