Обилић – Црвена звезда Грундфос 22:23 (12:16)

220

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су у 5.колу групе А АРКУС лиге Обилић на Бањици 23:22 (16:12).

Утакмице Обилића и Црвене звезде су неизвесне, гледали смо велики број утакмица у којима победник није био познат до самог финиша, а виђено у недељу на Бањици је нешто што ће се памтити у међусобним дуелима.

Црвена звезда је имала шест голова предности у 50.минуту, а онда је морала да брани победу у последњим секундама. Обилић је за 15 минута у другом полувремену постигао само два гола, Звезда је играла одличну одбрану, Димитрије Јелић био сјајан на голу, а онда је уследио период од осам минута без гола екипе Жикице Милосављевића.

У првих десет минута смо гледали гол за гол, да би Звезда успела да се одлепи головима Матичића и Ђуровића, а затим и Марка Крсманчића за +3, (7:10). Након гола Крсманчић је осетио бол у леђима, па је напустио игру и није се враћао на паркет. Одбрана и Јелић на голу су одлично функционисали и омогућили прилику да се у раној фази стекне разлика која ће олакшати пут ка бодовима. Али, нису успевали црвено-бели у нападу да реализују прилике. Матичић и Кикановић су донели четири гола разлике, коју је управо Јовић потврдио за крај првог полувремена, 12:16.

Звезда је наставила у истом ритму у другом полувремену. Само два гола је допустила противнику за 15 минута игре, али није искористила велики број шанси. Матичић није реализовао ударац са седам метара и прилику у контри, као ни Лука Кикановић, у оба наврата у контри је био успешнији Дражић, који је зауставио и два покушаја Кикановића са девет метара. Дуго је на семафору стајао резултат 14:18, који је Матичић са два успешна седмерца променио на 14:20. Илија Сладић, бивши рукометаш Црвене звезде је после 10 минута поста погодио за Обилић, да би Бошко Маринковић донео Звезди 15:21. Деловало је да ће Звезда рутински привести меч крају и завршити утакмицу, али узбуђења су тек уследила. Звезда је пуних осам минута била без гола, а Обилић је серијом од четири везана гола, три је постигао Сладић, дошао до само једног гола заостатка у 53.минуту, (20:21). Шљукићев покушај је погодио спољни део мреже, агонију Звезде прекинуо је Немања Вучићевић, а Урош Симић у контри погодио за 20:23. Остала су два минута до краја, Обилић је погодио преко Радивојевића, уз одбрану Јелића Савићевог покушаја са крила и Дражића на другој страни Лаковићевог, Сладић је поново довео Обилић на гол минуса, а Жикица Милосављевић затражио тајм-аут на 20 секунди до краја и 22:23. Звезда је некако успевала да сачува лопту, али је две секунде пре краја Ђуровић изгубио, срећом, није било довољно времена, покушај Радивојевића је лако прихватио Јелић.

Димитрије Јелић је био сјајан и заслужио признање играча утакмице, Виктор Матичић је са седам голова био најефикаснији, а огроман допринос дао је Немања Вучићевић и у одбрани и са 4 гола и 5 изнуђених седмераца.

У наредном колу следи још једно гостовање, у Каћу, екипи Југовића.

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 22:23 (12:16)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 250. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Обилић 10, Црвена звезда 14. Седмерци: Обилић 6(6), Црвена звезда 7(6).

ОБИЛИЋ: Радовић, Жујовић 1(1), Савић 1, Топаловић 3(1), Једоксић, Цвијетић, Гојковић, Јестровић, Теодоровић, Дражић, Јовановић 1, Радивојевић 2, Антић, Ивошевић 1, Шапоњић 1, Сладић 12(4). Тренер: Марко Павловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 1, Симић 1, Јовић 2, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 7(6), Благојевић, Крсманчић 2, Брети, Лаковић 2, Маринковић 2, Кикановић 2, Вучићевић 4, Шљукић, Атанасов. Тренер: Жикица Милосављевић

Претходни текстЈована Бунчић бронзана у Дубровнику
Следећи текстРукометашице поново испустиле бодове у финишу