У сусрет противнику – Колубара

40

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова и 55 минута гостују Колубари у Лазаревцу у оквиру 13. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће након репрезентативне паузе покушати да забележе још један тријумф у националном шампионату и на тај начин се што боље припреме за меч у групној фази Лиге Европе против Мидтјиланда у Данској.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се до сада никада у својој славној историји није сусрела са Колубаром у званичним сусретима, а меч који наши првотимци играју сутра је уједно прво гостовање Звезде у Лазаревцу од постојања нашег клуба.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце на гостовању у Лазаревцу ће моћи да гледају директан пренос утакмице 13. кола, између Колубаре и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 15 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 26 бодова, а наши фудбалери су тријумфовали на осам мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале пошто су мечеви против Радника из Сурдулице и Вождовца одложени. Црвена звезда је у претходној рунди националног шампионата савладала Металац свом стадиону са 3:1, головима Филипо Фалка, Мирка Иванића и Гелора Канге. Мистер Дејан Станковић ће моћи да рачуна на фудбалере који су се успешно опоравили од корона вируса.

Колубара се тренутно налази на једанаестој позицији на табели са 13 освојених бодова. Екипа из Лазаревца је забележила четири победе, један реми и седам пораза уз гол разлику 14:23. Славили су против Чукаричког (3:1), Пролетера (1:0), Новог Пазара (3:0) и Радничког из Крагујевца са (2:0), а тријумф против Радничког 1923 је уједно и последњи меч који су фудбалери Колубаре одиграли пре дуела са нашим тимом.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Колубаре је нападач Урош Ђурановић са четири поготка, а поменути центарфор је појачао тим из Лазеревца у летњем прелазном року. Са три гола на листи стрелаца прати га офанзивни везни фудбалер Богдан Младеновић који је пристигао из Војводине. Са по две асистенције истакли су се Милош Филиповић који је из Зрињског дошао у Колубару, као и искусни десни спољни Милош Ђокић. У везном реду треба поменути десетку Колубаре – Милоша Милисављевића који је био појачање из Металца у претходном прелазном року. Стуб одбране Колубаре је капитен Никола Васиљевић, а штоперски тандем са њим чине још млади Василије Бакић или Стефан Марјановић, док су бековске позиције резервисане за Ненада Кочовића и Николу Јанковића. На голу је стандардан ове сезоне Душан Пулетић који се не може похвалити сјајном статистиком пошто је примио чак 18 погодака ове сезоне. Тренер Колубаре јесте искусни стручњак Душан Радојичић који је седео на клупи ОФК Београда, Рада, ОФК Грбља, Рудара из Пљевља, Сутјеске и Пролетера из Новог Сада.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 13. кола Суперлиге Србије између Колубаре и Црвене звезде биће Срђан Јовановић. Поред аут линија помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић. Четврти арбитар биће Јован Шегрт, делегат меча Новак Кострешевић, а у ВАР соби седеће Лазар Лукић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

-Петак:

15:00 Нови Пазар – Спартак
17:00 Вождовац – Напредак

-Субота:

15:00 Раднички Ниш – Раднички 1923
17:00 Металац – Младост
17:00 Партизан – Радник
18:00 Чукарички – Војводина
19:05 Пролетер – ТСЦ

Претходни текстПочела продаја карата за дерби са Цедевита Олимпијом (недеља, 21)
Следећи текстЦрвено-бели гостују Спартаку у Љигу у 3. колу Суперлиге Србије