Емилија Антанасијевић јуниорска првакиња Европе!

598

Каратисти Црвене звезде Емилија Антанасијевић и Аљоша Петровић окитили су се медаљама на Европском првенству у Катовицама у Пољској.

Емилија и Аљоша су уједно били једини представници Србије на Европском првенству у традиционалном каратеу у свим стиловима.

Емилија је у изузетно јакој јуниорској конкуренцији освојила 1. место и златну медаљу у катама. Наша каратисткиња је и у борбама била сјајна и освојила је 2. место и сребрно одличје. Аљоша Петровић и Емилија Антанасијевић су учествовали и у такмичењу ембу (приказ карате вештине) где су тимским радом дошли до 3. места и бронзане медаље.

Што се моје, јуниорске, категорије тиче, највећи задатак су ми задале противнице из Пољске, Румуније, Украјине и Чешке, јер из тих држава долазе такмичарке које су међу најквалитетнијим каратисткињама у Европи. То ме није обесхрабрило и спречило да у катама победим сваки меч резултатом 5:0 и освојим злато, а у борбама сребро. Наступила сам и У ембу тиму, са Аљошом Петровићем где смо освојили бронзу. Аљоша је овога пута, због повреде, остао само на једној, али не и најмање вредној медаљи. Заједно смо је освојили у тој тимској категорији – истакла је Емилија Антанасијевић.

Емилија и Аљоша су већ дуго чланови нашег Карате клуба и са најзначајнијих такмичења у Србији, Европи, па и света доносе медаље и проносе славу имена Црвене звезде.

Ово је успех свих нас, тренера Игора Гајића, Србије, па и каратеа чију смо историју употпунили, баш као и Црвене звезде под чијим се именом такмичимо много година, јер једно тако велико име, управо то и заслужује – велике резултате – поручила је Емилија.

Спортско друштво Црвена звезда искрено честита Емилији и Аљоши, њиховом тренеру Игору Гајићу, као и менаџменту Карате клуба Црвена звезда на изузетним резултатима и жели пуно среће и успеха на будућим такмичењима.

Претходни текстМилица Кљајић и Звездана Данић вицешампионке Србије
Следећи текстТема дана | Како Звезда тренира током репрезентативне паузе