Звездина европска премијера (четвртак, 20 часова)

66

Прву утакмицу на европској сцени после 12 година кошаркашице Црвене звезде мтс одиграће у четвртак од 20 часова у хали у Железнику против руског представника Надежда из Оренбурга.

Освајач Еврокупа 2019. године, актуелни освајач Купа Русије и четвртопласирана екипа руске Премијер лиге протекле сезоне је први противник у групној фази Еврокупа, у којој ће противници нашег клуба бити још Олимпијакос и Бидгошћ.

Дуг пут је прешла Црвена звезда од утакмице против израелског Елиата у сезони 2008/09 до меча са Надеждом у четвртак. Дванаест година у којима је успостављан систем рада, који је данас пример рада у кошарци. Од млађих категорија до првог тима.

Тренер Црвене звезде мтс Драган Вуковић истакао је да на почетку Црвену звезде чека тежак испит.

– За нас је непознаница систем такмичења, мораћемо да се прилагодимо, нови смо. Незгодно је што је Оренбург, један од највећих кандидата за освајање Еврокупа, евролигашка екипа, наш противник одмах на почетку. Имају високе играчице, али имамо и ми наше квалитете. Као што су они нама непознаница, тако смо и ми њима. Борићемо се и трудити да се представимо у најбољем светлу, да видимо колико можемо.

Капитен Невена Наумчев је једна од оних која је пионир Звездиних успеха и примера система. У четвртак ће повести своје саиграчице на мегдан екипи коју предводи српски стручњак Момир Тасић.

– Драго нам је што ћемо представљати Црвену звезду у Европи, посебно значи нама које смо дужи период ту. Желимо да представимо клуб најбоље што можемо, верујем у своју екипу и нашу енергију. Очекујем добру утакмицу. позивам публику да нас подржи у што већем броју и пружи нам додатну снагу.

Уз Невену, у клубу од самог старта је и Милица Бојовић, која крупним корацима иде ка клупској историји. Меч против Надежде биће јој први у Европи.

– Велика ствар је представљати Звезду у Европи. Мислим да нас чека нас тешка и физички захтевна утакмица, другачија у односу на оне какве смо играли до сада. Знамо да је Надежда један од главних фаворита за освајање Еврокупа, али то нам је додатан мотив. И моје саиграчице и ја бисмо волеле да видимо публику у што већем броју, то ће нам много значити.

Улаз на утакмицу 1.кола групе Е Еврокупа између Црвене звезде мтс и Надежде из Оренбурга је бесплатан. ККЖ Црвена звезда мтс апелује на све гледаоце да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани у Железнику нешто раније. За улазак у халу потребно је понети потврду о вакцинацији, брзом ПЦР тесту или потврду о прележаном вирису ковид-19.

Претходни текстЦрвена звезда мтс дочекује Жалгирис
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца