Ватерполисти обезбедили пласман у наредно коло

48

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у 2.колу турнира друге рунде квалификација за Лигу шампиона грчки Аполон у Загребу 14:8 (5:1, 2:4, 5:2, 2:1) и пласирали се у наредну рунду.

Александар Филиповић је у односу на меч против Монпељеа освежио тим са Смиљевићем који је заиграо уместо Гардашевића.

Звезда је круцијалну предност стекла у првом периоду игре. Повео је Аполон преко Гувиса, али онда је спустио рампу најбољи јуниорски голман света, Владимир Мишовић. Три одбране Мишовића, пет голова његових саиграча. Минијатуром на два метра Вукићевић је изједначио, Марко Радовић донео преокрет, а Иван Басара, Гаврил Суботић и Богдан Ђурђић на истеку прве деонице повисили на 5:1.

Друга четвртина припала је Грцима. Гунис је новим голом смањио на 5:2, узвратио је Стефан Пјешивац на другој страни, да би играча више искористили Вишковић и Соланакис за 6:4. Вељко Танкосић донео мирну завршницу првог полувремена, ефектним голом са играчем више, да би Анте Вишковић новим голом поставио 7:5.

У трећем кварталу Црвена звезда је потврдила тријумф. Танкосић је новом „лепотицом“, прелепим лобом покренуо серију, коју су наставили Басара и Суботић за 10:5. Соланакис је прекинуо Звездину серију, али су до краја црвено-бели поставили ствари на своје место. Басара и Гувас су наставили голеаду, Мишовић забележио две нове интервенције, а Богдан Ђурђић другим голом донео 12:7 пред последњих осам минута.

Последња четвртина донела је миран ток, победник је био познат. Грци су последњи пут затресли мрежу Црвене звезде преко најбољег појединца Гунаса шест минута пре краја меча. Пјешивац је постигао други гол, а Танкосић након лепе акције и упливавања на асистенцију Радовића поставио коначних 14:8. Мишовић се до краја утакмице истакао са још три интервенције и потврдио пласман нашег тима у плеј-оф рунду.

Са по три гола најефикаснији су били Вељко Танкосић и Иван Басара, по два пута су били прецизни Гаврил Суботић, Богдан Ђурђић и Стефан Пјешивац, по једном Милош Вукићевић и Марко Радовић.

Победом над Аполоном Црвена звезда је обезбедила пласман у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона, који ће се одиграти 16-20.октобра и који доноси или пласман у најелитније такмичење или четвртфинале Еврокупа.

Последњи меч у Загребу, црвено-бели ће играти сутра од 12.45 против домаће Младости за прво место.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АПОЛОН 14:8 (5:1, 2:4, 5:2, 2:1)
Загреб, базен: „Младост“. Судије: Хавијер Бух (Шпанија) и Владимир Голиков (Русија). Играч више: Црвена звезда 4(6), Аполон 5(10). Петерци: Црвена звезда 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Ђурђић 2, Марковић, Суботић 3(1), Милојевић, Пјешивац 2, Басара 3, Рађен, Вукићевић 1, Смиљевић, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић

АПОЛОН: Галанопулос, Аламанос, Гардикас, Мокас, Гониотакис, Туркоменис, Гусаров, Хондрокукис, Вишковић 2, Гунас 4, Цолакудис, Соланакис 2, Кавусанос. Тренер: Николаос Делијанис.

Претходни текстЗвезда ТВ | Уметност за хуманост
Следећи текстПрва „стотка“ за другу победу