Канга диригује везним редом

41

Црвена звезда је забележила још једну првенствену победу у сусрету против Металца резултатом 3:1, а по статистичким параметрима сајта ИнСтат Гелор Канга био је убедљиво најбољи играч на терену са фантастичним индексом корисности – 354.

Репрезентивац Габона је у потпуности дириговао на средини терена и био главни покретач напада црвено-белих. Када се погледа Кангина дистрибуција пасова, учествовао је у далеко највише акција, јер је имао 95 проигравања саиграча. Посебно квалитетна била је његова сарадња са десном страном, јер је ка Милану Гајићу упутио 18 прецизних додавања, 16 ка Филипу Фалку, а 11 ка Ел Фарду Бену.

Звездина „осмица“ се често враћала на своју половину и одатле започињала налете ка голу Металца. Кангина игра приморала је дефанзиву гостију да га заустављају на непрописан начин, те је тако пет пута фаулиран. Користан је био и у реакцијама на нападе екипе из Горњег Милановца, јер је имао четири одузете лопте, а три успешна старта на лопту, а добио је чак девет дуела са супарничким фудбалерима.

Колико од Кангине инспирације зависи игра црвено-белих говори и податак да је имао једно кључно додавање, а у завршници је такође био изузетно опасан по гол противника, јер је имао пет успешних дриблинга и четири ударца ка голу, од којих је један завршио у мрежи, што је најбољи показатељ да је Габонац у сјајној форми.

Претходни текстПочели бесплатни тренинзи за ученице о 1. до 4. разреда основне школе
Следећи текстТема дана | Становници дома у Сремчици бодрили Звезду на Маракани