У сусрет противнику – Лудогорец

32

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час гостују екипи Лудогореца у оквиру другог кола Лиге Европе. Екипа Дејана Станковића ће покушати да оствари још један тријумф у групној фази након што су наши првотимци савладали Брагу са 2:1 на стадиону „Рајко Митић“.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Лудогорец су одиграли двомеч у сезони 2016/17. у оквиру квалификација за Лигу шампиона. На првом сусрету наши првотимци су гостовали у Бугарској, крајњи резултат је био 2:2, а голове на том мечу постигли су Александар Катаи и Гелор Канга. После седам дана реванш је одигран на препуној Маракани. Након 90 минута игре резултат је такође био 2:2, а за наш тим су тада погађали Мичел Доналд и Луис Ибањез. Пошто је резултат био нерешен играли су се продужетци после којих је славила гостујућа екипа резултатом 4:2.

Звезда и Лудогорец су се састали у пријатељском сусрету у фебруару 2020. године, када је као шеф стручног штаба био постављен Дејан Станковић. То је била трећа припремна утакмица наших играча на припремама у Белеку, на којој су црвено-бели остварили тријумф резултатом 1:0. Победу црвено-белима је донео Марко Гобељић поготком у 27. минуту утакмице.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице између Лудогореца и Црвене звезде, можете да пратите на каналима РТС1 и Аренаспорт 1, са почетком од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 23 бодова, а наши фудбалери су тријумфовали на на седам мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале пошто су мечеви против Радника из Сурдулице и Вождовца одложени. Након ремија у 165. вечитом дербију и победе над Новим Пазаром, играчи Дејана Станковића ће покушати да наставе серију позитивних резултата у Лиги Европе. Поред повређених Ел Фарду Бена и Милана Павкова, хендикеп за Звезду на овом мечу биће изостанак Милана Борјана, Александра Драговића, Милоша Дегенека и Александра Катаија који су заражени корона вирусом.

Лудогорец је тренутно лидер у првенству Бугарске са 18 бодова уз гол разлику 19:4. После седам одиграних кола екипа из Разграда има шест победа и један пораз. На последњем мечу одиграном у домаћем шампионату рутински су победили Ботев Вратсу са 3:1, док су у Лиги Европе ремизирали са Митјиландом (1:1) на гостујућем терену.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелци Лудогореца јесу Бернар Текпети, Пјерос Сотириу и Елвис Ману са по три поготка. Сва тројица играју у нападу, с тим што Сотириу игра на позицији централног, а Такпети и Ману на позицијама крилних нападача. Од важнијих фудбалера у екипи из Бугарске треба поменути бекове Сисиња и капитена Антона Неђалкова. На голу је стандардан Кристијан Кахлина који је у Лудогорец дошао из НХК Горице. Тренер тима из Разграда – Валдас Дамбраускас неће моћи да рачуна на бразилца Вандерсона по многима најбољег играча тима, као ни на нападача Марина и везног играча Каулија.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на дуелу између Лудогореца и Црвене звезде делиће француски арбитар Џером Брисар, који се од 2018. године налази на листи УЕФА, а пре ове сезоне је углавном судио квалификационе мечеве за Лигу Европе, као и неколико мечева у групној фази. Крај аут линија помагаће му сународници Бенжамин Пејџ и Кирил Мугниер, док ће у ВАР соби седети Беноит Милот и Ерик Ватерлиер.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четврак:

-18:45 Антверпен – Франкфурт

-18:45 Фенербахче – Олимпијакос

-18:45 Легија – Лестер

-18:45 Лион – Брондби

-18:45 Наполи – Спартак Москва

-18:45 Реал Сосједад – Монако

-18:45 Спарта Праг – Ренџерс

-18:45 Штурм – ПСВ

-21:00 Брага – Митјиланд

-21:00 Селтик – Леверкузен

-21:00 Ференцварош – Бетис

-21:00 Генк – Динамо Загреб

-21:00 Лацио – Локомотива Москва

-21:00 Марсељ – Галатасарај

-21:00 Вест Хем – Рапид

Претходни текстВатерполисти сазнали противнике у 2.колу квалификација за ЛШ
Следећи текстСтанковић: Идемо у Бугарску без изговора