У сусрет противнику – Нови Пазар

24

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова и 55 минута гостују Новом Пазару у оквиру 11. кола Суперлиге Србије, а изабраници Дејана Станковића ће тријомфом покушати да наставе серију позитивних резултата у домаћем шампионату.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 15 мечева и забележили 13 победа уз реми и пораз, ипак, статистика каже да нам је увек неугодније било на гостовању, с обзиром на то да као домаћини имамо све тријумфе и то веома убедљиве. Први меч против Новог Пазара одиграли смо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмину финале Купа Србије. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, голом Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара одигран је у фебруару ове године и на том сусрету тријумфовали су црвено-бели резултатом 3:1. Голове на том сусрету за наш тим су постигли Милан Родић, Милан Павков и Мирко Иванић.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи нашег најтрофејнијег клуба који неће бити у прилици да бодре наше првотимце уживо у Новом Пазару, биће у могућности да испрате директан пренос утакмице 11. кола, између Новог Пазара и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 15 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 20 бодова, а наши фудбалери су тријумфовали на на шест мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале пошто су мечеви против Радника из Сурдулице и Вождовца одложени. Након ремија у 165. вечитом дербију играчи Дејана Станковића ће покушати да се врате на победоносни низ и настеве серију утакмица без пораза у националном првенству. Поред повређених Ел Фарду Бена и Милана Павкова, хендикеп за Звезду на овом мечу биће изостанак неколико играча који имају стомачни вирус.

Нови Пазар заузима 15 позицију на табелу са само седам освојених бодова. Екипа из Пазара је забележила две победе, један реми и шест изгубљених утакмица, уз гол разлику 11:19. Нови Пазар је побеђивао на сусретима са Металцом и Радничким из Ниша, освојили су један бод на мечу против Пролетера, док су поразе претрпели од ТСЦ-а, Партизана, Војводине, Радничког 1923, Колубаре и Вождовца.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Нови Пазар је променио тренера, вратили су човека који је направио са њима резултат. Празан стадион сигурно не игра велику улогу за Нови Пазар, што ће нама олакшати, бар што се тиче атмосфере. Међутим, ми смо ухватили ритам и играмо конкретно и директно. Прошао је онај притисак о коме смо много причали, та летња лига. Ми увек идемо на победу, од тога не одустајемо – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Један од најбољих појединаца у екипи Пазара јесте свакако Алмир Аганспахић, који је уједно и најбољи стрелац тима са шест погодака, а на листи стрелаца са једним поготком га прате крилни нападачи Немања Младеновић, Лука Ратковић и Стефан Димић. Тренутно титулу најбољег аистента има десни спољни Никола Влајковић који је у два наврата проиграо своје саиграче. Једно од најзвучнијих појачања Новог Пазара у летњем прелазном року био је Бојан Чечарић који је дошао из крушевачког Напретка.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија на мечу између Новог Пазара и Црвене звезде биће Лазар Лукић, а помоћници су му Драган Богићевић и Бојан Бановић. У ВАР соби седеће Милан Митић и Милан Шутановац.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-16:00 ТСЦ – Војводина
-19:00 Колубара – Раднички Ниш

Недеља:

-18:00 Металац – Раднички 1923
-20:15 Партизан – Спартак

Понедељак:

-16:00 Вождовац – Младост
-18:00 Пролетер – Напредак
-20:00 Чукарички – Радник

Претходни текстПобеда омладинаца пред Лигу шампиона
Следећи текстЦрвена звезда Грундфос – Динамо Панчево 27:33 (12:17)