Јуниори Србије прваци Европе

108

Ватерполисти Србије у јуниорској конкуренцији освојили су Првенство Европе, које се одржавало на Малти, победом у финалу над Грчком резултатом 10:6. Члан репрезентације Србије (2004. годиште) био је и ватерполиста Црвене звезде Родољуб Гајић.

Српска доминација у ватерполу. После сениора у Токију, омладинаца на Светском првенству у Прагу, синоћ су 17-годишњаци покорили Европу победивши у финалу потпуно заслужено Грчку.

На почетку Европског првенства репрезентативци Србије су у такмичењу по групама савладали Турску 17:3, Грузију 17:13 и Грчку са 9:8. У четвртфиналу српски делфини су били бољи од Холандије резултатом 11:10, док су пласман у финале изборили тријумфом над Мађарском од 12:10.

За МВП турнира је изабран Виктор Урошевић.

Јуниорски шампиони Европе су: Радосав Виријевић, Петар Пајковић, Павле Мушикић, Зоран Божовић, Андрија Јауковић, Петар Станић, Виктор Урошевић, Александар Ковачевић, Никола Којић, Марко Димитријевић, Вук Анђелић, Родољуб Гајић, Богдан Брешћански, Михајло Павловић, Вељко Фуштић, предвођени првим тренером Милошем Королијом и помоћницима Слободаном Никићем и Мијатом Мијатовићем.

Спортско друштво честита Ватерполо савезу Србије, српским репрезентативцима, стручном штабу, а посебно нашем Родољубу Гајићу на фантастичном резултату и жели пуно среће и успеха у наставку каријере.

Претходни текстБорјан: Млади ме одушевили
Следећи текстМилина Мишељић поново црвено-бела!