Реми у дербију

32

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Партизаном у 165.вечитом дербију – 1:1. Погодак за наш тим постигао је Александар Катаи у 83. минуту, а изабраници Дејана Станковића контролисали су читаву утакмицу и имали неколико изгледних прилика и да освоје цео плен.

Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: “ФК Партизан“.

Стрелци: Натхо у 36.минуту за Партизан, а Катаи у 83.минуту за Црвену звезду.

Судија: Новак Симовић.

Жути картони: Саничанин, Зђелар (Партизан), Канга, Саного, Лазетић, Диони (Црвена звезда).

Партизан: Поповић, Миљковић, Вујачић, Саничанин, Урошевић, Зђелар, Јојић (од 87. Холендер), Марковић (од 66. Квинси), Натхо(од 72. Шћекић), Јовић (од 66. Терзић), Рикардо.

Резерве: Стевановић, Холендер, Мениг, Живковић, Шћекић, Остојић, Миловановић, Терзић, Обрадовић, Лутовац, Смиљанић.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић (од 55. Гајић), Дегенек, Драговић, Родић, Саного (од 77. Станић), Крстичић (од 46. Лазетић), Канга, Иванић (од 72. Фалко), Катаи, Диони.

Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Лазетић, Живковић, Срнић, Гобељић.

Прву прилику у трећем минуту утакмице имао је Александар Катаи који је „тукао“ са 20 метара право у наручје Поповића. Већ у следећем нападу, на дугу лопту Канге, добро се заградио Диони и са неколико метара искоса са десне стране упутио ударац, али је чувар мреже црно-белих солидно реаговао. У шестом минуту Саного је „вукао“ лопту по левој страни и шутирао преко пречке. Наставили су офанзивно фудбалери црвено-белих, а нова претња по гол Партизана био је Катаи, чији је ударац са дистанце отишао изнад оквира гола.

Сјајна комбинација Црвене звезде у 22.минуту. Драговић је одлично изнео лопту, додао је за Санога, овај проследио за Крстичића, који је „оставио“ лопту Иванићу који је „из прве“ покушао, али право у Поповића. Девет минута доцније, најбоља прилика у првих пола сата. Родић је изврсно центрирао за Катаија који је главом погодио пречку. У јеку навале Звездиних напада, Партизан је из прве праве ситуације повео. Натхо је после доброг дриблинга, шутирао левом ногом и погодио мрежу – 1:0. Водећи погодак је охрабрио домаћина, па су у финишу првог дела покушавали преко Урошевића, али је после његовог центаршута по земљи Драговић добро интервенисао. Надокнада првог периода игре донела је нову изгледну прилику. Канга је центрирао из слободног ударца у „срце“ шеснаестерца, а Саного главом погодио спољни део мреже.

Почетком другог полувремена донело је доста динамичну игру са обе стране, али је фалило прецизности у завршном пасу, све до 56.минута када је Рикарда шутирао са 25 метара поред гола. Црвено-бели су покушали преко Лазетића, а лопта је на путу ка голу закачила Саничанина и отишла у корнер. Одговорили су црно-бели преко Рикарда који је са десетак метара шутирао поред стативе. Уследила је игра између два шеснаестерца, а и једној и другој екипи је фалило мирноће у завршници.

Партизан је настојао да што дуже задржи лопту у поседу и „умртви“ темпо, док је наш тим покушавао најчешће кроз средину да дође до озбиљније ситуације за погодак. У 79.минуту сјајан центаршут Фалка, добро је скочио Катаи, али је лопта отишла поред гола.

У 83.минуту екипа Дејана Станковића је изједначила. Лопта се након дуела Лазетића и Вујачича одбила на леви бок до Родића који је фантастично центрирао, а Катаи главом матирао Поповића – 1:1. У зауставном времену, Станић се изванредним потезом ослободио Зђелара, али је Лазетич изблокиран. До краја меча није било озбиљнијих прилика и резултат је остао непромењен.

Претходни текстЈагодина – Црвена звезда 37:18 (21:11)
Следећи текстСтанковић: Поносан на Звездину децу