Звездин војник Милан Родић

18

Црвена звезда је савладала Брагу у првом колу групне фазе Лиге Европе резултатом 2:1. Феноменалну партију пружио је Милан Родић, који је уједно био и стрелац првог гола.

Родић је од самог доласка у клуб лета 2017. године постао незаменљив уз леву аут-линију, најпре код Владана Милојевића, а потом и код Дејана Станковића. Пружио је изузетан допринос у освајању шампионске титуле 2018.године, као и пласману у нокаут фазу Лиге Европе што је било први пут после 1992. да је наш тим дочекао пролеће у Европи. Сјајне партије у црвено-белом дресу, довеле су га до позива у састав репрезентације Србије на Светском првенству у Русији.

Наставио је наш клуб да ниже успехе у европским такмичењима. Уследила су два пласмана у Лигу шампиона и поново пролеће у Лиги Европе, а Родић је био један од најстандарднијих првотимаца и најзаслужнијих за повратак црвено-белих на мапу Европе. Нови пласман у Лигу Европе је пета у низу групна фаза нашег клуба, а поуздани леви бек је учествовао у сваком од ових резултата.

Момак рођен у Дрвару је са Црвеном звездом доминирао и у домаћим оквирима. Освојио је четири узастопне титуле првака Србије, а у прошлој сезони и дуплу круну. Одиграо је 158 утакмица у најдражем дресу, а сусрет са Брагом био му је 56.меч у европским куповима, чиме се уписао злантим словима у богату историју Црвене звезде и постао други фудбалер са највише наступа на евро-сцени, одмах иза Милана Борјана.

Претходни текстЦрвена звезда без финала на XX Меморијалу „Драган Шакота – Шале“
Следећи текстНа отварању нове сезоне Црвена звезда и Арт Баскет