Диони: Достижем свој ниво

41

Нападач црвено-белих Луис Диони изнео је утиске после остварене победе у првом колу групне фазе Лиге Европе над Брагом (2:1), истакао да га радује добар резултат, као и да се полако уклапа у систем, али и да верује да ће у наредном периоду приказивати све боља издања.

Било ми је битно да одиграм први меч групне фазе са Звездом у Европи. Задовољан сам победом, освојили смо три бода на старту. Веома ми је драго због клуба и навијача, сви смо заслужили онакво вече. Меч је био тежак, Брага је одличан тим, били смо најјачи кад је било најтеже и „убице“ кад је било најпотребније – истакао је Диони.

Говорио је Диони и о периоду адаптације по доласку у наш клуб.

– Осећам се све боље, достижем полако свој прави ниво. Дошао сам без одрађених припрема и види се да сам сада бољи него пре два месеца. Имам проблем с препонама, али напорно радим да га решим како бих био сто посто спреман. Временом сам се навикао на тим, на своје саиграче и на живот у Београду, што ми заиста много олакшава.

Није крио Диони да је већ упознат са значајем вечитог дербија.

– Пре него што сам потписао, одгледао сам неколико снимака о историји између два клуба. Знам да је важан меч, већ сам играо сличне дербије, Лион – Сент Етјен. Мислим да је овде ниво изнад тако да ћемо бити спремни. Лепо смо почели ову такмичарску недељу победом против Браге и надамо се да ћемо је завршити победом над вечитим ривалом.

Очекује наш нападач тежак меч и велику борбу против вечитог ривала.

– Не знам како ће изгледати игра на терену, нисам никад играо дерби у Србији, оно што је сигурно је да ће бити доста борбе. Играћемо како знамо са нашим талентованим играчима. Увек је другачије кад је дерби, тим може да буде десет пута бољи али победу односи екипа са већом жељом.

Осврнуо се Диони и на подршку навијача, али и поручио да ће у наредном периоду пружати максимум.

Хвала свима на подршци од мог доласка, задовољан сам дочеком, учинићу све да дам што више голова у сезони, а што да не и у недељу на дербију – поручио је Диони.

Претходни текстМијаиловић: Врхунски ниво у свим сегментима
Следећи текстДобро дошла кући: Повратак Александре Катанић