У сусрет противнику – Брага

14

Црвена звезда ће се у четвртак са почетком од 18 часова и 45 минута састати са Брагом у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против екипе Браге наш тим се до сада састао три пута. Први пут сусрели смо се у двомечу 1.кола Купа УЕФА када су црвено-бели прошли даље. Дуел на „Маракани“ завршен је без голова, а београдски клуб био је ослабљен неиграњем Николе Жигића, који је утакмицу пропустио због картона који је добио у квалификацијама против Интера из Запрешића. Реванш у Португалу, Црвена звезда је започела изванредно поготком Милана Пуровића на асистенцију Жигића. Коначан резултат је био 1:1 и изабраници Валтера Зенге пласирали су се у тадашњу Лигу УЕФА, претечу данашње Лиге Европе. Трећи меч ова два тима био је у сезони 2007/08 у групној фази Лиге УЕФА, а Брага је тада славила са 2:0.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за утакмицу између Црвене зведе и Браге на нашем највећем стадиону можете купити на благајнама стадиона “Рајко Митић“, које ће радити од 10 часова па до почетка сусрета.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и Браге, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком од 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда нема пораз у досадашњем току првенства, а изабраници Дејана Станковића су забележили шест победа и један реми уз гол разлику 13:3. Такође, наши првотимци имају утакмицу мање у односу на остале тимове у шампионату. После репрезентативне паузе уз ново појачање Ришаира Живковића црвено-бели ће покушати да наставе серију добрих партија и победа.

Брага је у првих пет кола португалског шампионата забележила учинак од две победе, два ремија и једног пораза. Славили су против Мореиренсеа (3:2) и Маритима (2:0), ремије без голова против Виторије Гимараеш и Пакош Фереире, док су једини пораз забележили против Спортинга (1:2).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Брага је овог лета остала без двојице веома битних играча. Најстандарднији играч из прошле сезоне, десни бек Рикардо Есжајо је прешао у Спортинг, а клуб је напустио и искусни везиста Франсержо који је отишао у Турску, што значи да су два играча из прве поставе екипе из Португала овог лета напустила клуб. Са друге стране неколико играча је појачало Брагу, прво је откупљен од Нирнберга Јури Медеирос, потом је из Бразила доведен дефанзивни везни фудбалер Лукаса Минеира, а у нападу се решење нашли у Виљареалу довођењем Марио Гонзалеса. Позицију на десном боку су „закрпили“ позајмицом из Манчестер Ситија у виду талентованог Јана Коута.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Џон Битон из Шкотске. Помагаће му Данијел МекФарлан и Даглас Потер. У ВАР соби седеће Ендрју Модли из Енглеске и Питер Бенкс из Енглеске.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда:

Група Ц: Спартак – Легија (16:30)

Четвртак:

Група А: Ренџерс – Лион (21:00), Брондби – Спарта Праг (21:00)

Група Б: ПСВ – Реал Сосиједад (21:00), Монако – Штурм (21:00)

Група Ц: Лестер – Наполи (21:00)

Група Д: Олимпијакос – Ројал Антверпен (21:00), Ајнтрахт Франкфурт – Фенербахче (21:00)

Група Е: Галатасарај – Лацио (18:45), Локомотив Москва – Марсељ (18:45)

Група Ф: Мидтјиланд – Лудогорец (18:45), Црвена звезда – Брага (18:45)

Група Г: Бајер Леверкузен – Ференцварош (18:45), Реал Бетис – Селтик (18:45)

Група Х: Динамо Загреб – Вест Хем (18:45), Рапид Беч – Генк (18:45).

Претходни текстМаик Цирбес поново црвено-бели
Следећи текстXX Меморијални турнир „Драган Шакота – Шале“