Звездини бисери – Распуцани млађи кадети

41

Током викенда наши таленти одиграли су укупно 13 мечева и забележили 10 победа уз гол разлику 54:11.

Омладинци Црвене звезде су били изузетно голгтерски расположени и савладали екипу Рада резултатом 5:2 у гостима. Распуцан је био Александар Кахвић са два поготка, а по једном су се у стрелце уписали Михајло Милосавић и Никола Станковић, док је мрежу свог тима погодио и један дефанзивац Рада. Празних руку су се са неугодног гостовања ТСЦ-у вратили јуниори Графичара, с обзиром на то да је резултат био 2:0 за домаће.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Црвена звезда – 12 бодова, гол разлика 18:6

2. Раднички 1923 – 10 бодова, гол разлика 9:3

3. Партизан – 10 бодова, гол разлика 9:5

——

5. Графичар – 9 бодова, гол разлика 7:4

СТРЕЛЦИ: Марко Лазетић (4 гола, Црвена звезда), Никола Станковић и Александар Кахвић (3 гола, Црвена звезда), Матеја Бојовић (3 гола, Графичар).

Кадети Црвене звезде су били једнако ефикасни као омладинци, и то такође против екипе Рада на Бањици. Додуше, они су примили гол мање, па је меч завршен резултатом 5:1, а као двоструки стрелац издвојио се Матеја Бубањ, док су по једном погађали Матеја Радоњић (после свега 16 секунди), Лука Николић и Јован Шљивић. Низ фантастичних партија од старта сезоне наставили су да пружају кадети Графичара који су на гостовању у Нишу савладали домаћи Раднички резултатом 3:1. Голгетерски низ наставили су Стефан Видаковић и Стефан Радујко, а погодио је и Андрија Мандић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Графичар – 12 бодова, гол разлика 23:3

2. Чукарички – 12 бодова, гол разлика 22:2

3. Војводина – 12 бодова, гол разлика 15:5

——

6. Црвена звезда – 9 бодова, гол разлика 12:7

СТРЕЛЦИ: Стефан Видаковић (7 голова, Графичар), Стефан Радујко (5 голова, Графичар), Матеја Бубањ (3 гола, Црвена звезда), Синиша Поповић (3 гола, Графичар).

Изабраници Бошка Ђуровског поражени су од Рада на гостујућем терену резултатом 2:1, а једини погодак дело је Николе Митуљикића.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Инђија – 16 бодова, гол разлика 11:2

2. ОФК Жарково – 13 бодова, гол разлика 10:3

3. Мачва – 11 бодова, гол разлика 8:5

——

14. Графичар – 5 бодова, гол разлика 7:9

Најубедљивији су били млађи кадети Црвене звезде и савладали Милутинац резултатом 15:0. Најефикаснији је био Душан Жагар са четири гола, по три су постигли Матеја Остојић и Даворин Тошић, два пута се у стрелце уписао Вељко Милосављевић, а једном су то учинили Андрија Максимовић, Виктор Стојановић, Урош Ђорђевић. Без голова се одиграла утакмица Графичара и ОФК Београда.

Обе наше пионирске селекције оствариле су победе. Црвена звезда је савладала Земун резултатом 4:1 головима Душана Макевића (2), Младена Грујића и Алексе Василића, док је Графичар тријумфовао над Бродарцем са 2:0, а погађали су Андреј Марић и Милан Ђаковић.

Ништа мање силовити и убедљиви нису биле наше селекције млађих пионира. Црвена звезда је тријумфовала над Бродарцем резултатом 6:1. Чак четири пута се у стрелце уписао Алекса Дамјановић, а победу су потврдили Ђорђе Вранић и Павле Штулић. Фудбалери Графичара савладали су Земун резултатом 4:0. Два гола постигао је Лав Киш, а једном су то учинили Балша Паповић и Матеја Колувија.

Петлићи Црвене звезде савладали су Полет резултатом 7:0, а погађали су: Драган Анокић, Марко Јовановић, Огњен Матановић, Богдан Поповић, Милан Видић, Петар Гајичић и Ђорђе Тодорић. Такође, успешни су били и петлићи Графичара и савладали Душановац резултатом 2:1, а у стрелце су се уписали Љубиша Јеремић и Димитрије Јанковић.

Претходни текстЗвездин двомеч са Брагом из 2005
Следећи текстТема дана | Бастија са одушевљењем дочекала Драгана Џајића