Реми Звезде за крај првог турнира Дунав лиге

75

У последњем колу првог турнира Дунав лиге, који се данас завршава у Бечеју, Црвена звезда је одиграла нерешено са Универзитетским тимом Велике Британије, а после веома неизвесне завршнице резултат је био 10:10 (4:1, 2:2, 1:2, 3:5).

Црвено-беле су тако први турнир регионалног такмичења завршиле са 10 бодова, односно три победе и једним ремијем.

Одлично је почела Звезда и повела је 2:0 головима Сесилије Диаз Месе и Ане Мамоглу. После једног гола Велике Британије, серију су наставиле исте играчице, па је после осам минута било 4:1. Ту разлику црвено-беле су одржавале и у другом периоду, када су погађале Татјана Теодоровић и Јелена Шарац, за вођство од 6:3 на полувремену.

Велика Британија је припретила у трећој четвртини, када је после два напада са играчем више стигла на само гол заостатка (6:5), али је тај налет зауставила Христина Илић голом за 7:5. Екипа Драгане Ивковић је константно одржавала два гола предности у четвртој четвртини, али је у самој завршници концентрација попустила и Универзитетски тим Велике Британије је са два гола у завршници стигао до изједначења.

Ана Мамоглу је била најефикаснија са четири гола, док је Сесилија Диаз Меса постигла три, а по једном су погађале Татјана Теодоровић, Јелена Шарац и Христина Илић.

Црвена звезда је играла у саставу: Димитријевић, Пејчић, Ј. Лујић, Теодоровић 1, И. Лујић, Мамоглу 4, Миловановић, Шарац 1, Диаз Меса 3, Илић 1, Гашић, Тодоровски, Лукић.

Претходни текстПојединачне карте за ЛЕ од сутра у продаји
Следећи текстЈуниори екипни прваци Србије, јуниорке четврте