Црвена звезда – Пролетер 3:0 (2:0)

39
Фудбалери Црвене звезде савладали су новосадски Пролетер у оквиру осмог кола Суперлиге Србије резултатом 3:0 и  на најбољи могући начин увеличали прославу рођендана наше Маракане. Двоструки стрелац био је Александар Катаи, а погодио је и Секу Саного.

Црвена звезда – Пролетер 3:0 (2:0)

Стадион“Рајко Митић“.

Гледалаца: 19.035.

Стрелци: Саного у 24. и Катаи у 28. и 75.минуту.

Судија: Момчило Марковић.

Жути картони: Дегенек (Црвена звезда), Ортиз (Пролетер).

Црвена звезда: Гордић, Гајић, Дегенек, Панков, Родић, Саного (од 77. Станић), Крстичић (од 68. Канга), Иванић, Катаи (од 77. Лазетић), Диони (од 46. Живковић), Павков (од 62. Фалко).

Резерве: Поповић, Канга, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Ераковић, Лазетић, Живковић, Срнић, Гобељић.

Пролетер: Петрић, Томовић (од 62. Живојиновић), Ортиз (од 62. Младеновић), Даноски (од 80. Михајловић), Митровић (од 86. Голубовић), Вукасовић, Јоковић, Милошевић, Јанковић, Башановић, Којић.

Резерве: Драгићевић, Скопљак, Јовановић, Голубовић, Миладиновић, Михајловић, Пејовић, Живојиновић, Стојановић, Младеновић.

Пре почетка меча, рођендански поклон Дејану Станковићу од стране клуба уручила је Звездина легенда Владимир Петровић Пижон!

Од старта утакмице црвено-бели су кренули са притиском на гол Новосађана, а прву прилику имао је Родић, када је шутирао, након  сјајне дијагонале коју му је са центра игралишта послао Иванић. Три минута касније, Иванић је поново сјајно проиграо саиграча, овај пут Дионија, који се нашао „очи у очи“ са голманом Петрићем који је успео да одбрани његов ударац. Наставили су се жестоки налети домаћих у раној фази сусрета. У седмом минуту, на центаршут Родића, добро је покушао Гајић, али је његов шут по земљи завршио поред гола.  Већ у следећем нападу, опет је леви бек црвено-белих сјајно уочио убацивање Дионија, који је поново био у шанси, али је чувар мреже гостију био добро постављен.

Уследио је период игре без изгледних прилика, све до15.минута. Катаи је после одличног дриблинга „опалио“ по лопти, али је она завршила поред стативе. Иницијатива црвено-белих се није смиривала, а у 21.минуту, на набачену лопту Иванића скочио је Павков, али ју је послао изнад пречке. Само три минута доцније екипа Дејана Станковића је повела. Крстичић је извео слободан ударац у „срце шеснаестерца“, Дегенек сјајно спустио за Санога који је са неколико метара пласирао лопту у мрежу – 1:0. Није спуштала ритам Црвена звезда ни после првог поготка, него је наставила да приказује офанзиван фудбал. Крстичић је одмах након вођства имао колосалну прилику, али је пребацио гол. У 28.минуту Београђани су дуплирали предност. Катаи је изашао пред Петрића, вешто га предриблао и убацио лопту у гол – 2:0.

Темпо игре је након другог поготка делимично спласнуо, а игра се одвијала углавном између два шеснаестерца, са неколико полушанси црвено-белих, као и једне за Пролетер, те је наш тим на одмор отишао са два гола „вишка“.

У другом полувремену на терен је ушао Ришаиро Живковић, коме је ово био деби у Звездином дресу. У 50.минуту после комбинације Иванића и Катаија, Павков је шутирао са 15-ак метара, али је изблокиран. Након почетког налета црвено-белих, није било опасније прилике, све до 56.минута, када је Павков врхунски реаговао главом. Десет минута касније нова фантастична шанса за наше фудбалере. Фалко је послао дијагоналу ка Родићу који је главом вратио лопту за Катаи, али је Звездин „Магико“ из непосредне близине пребацио оквир гола.

Црвена звезда је силно желела да постигне и трећи погодак и у томе је напокон успела у 75.минуту, када је Катаи ушао у казнени простор и матирао Петрића – 3:0. До краја дуела, екипа Дејана Станковића рутински је привела меч крају потпуно контролишући све што се збива на терену. Могао је и новајлија Живковић да се упише у листу стрелаца, када је шутирао искоса са леве стране, али је голман гостију успео добро да интервенише. Песма наших навијача није се стишавала током свих 90 минута. „Делије“ су на адекватан начин обележили 58.рођендан „Маракане“ и направили добру увертиру пред сусрет са Брагом у Лиги Европе у четвртак у 18 часова и 45 минута.

Претходни текстПораз од Елефтерије другог дана турнира
Следећи текстСтанковић: Емотивно вече на Маракани