У сусрет противнику – Пролетер

12

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова дочекују Пролетер на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру осмог кола Суперлиге Србије. Црвено-бели настављају борбу у домаћем шампионату после репрезентативне паузе и успешног пласмана у Лигу Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против екипе са Слане баре смо се до сада сусрели осам пута и исто толико пута смо славили против овог ривала уз гол разлику од 19:1. Први сусрет београдских и новосадских црвено-белих био је 25. септембра 2013. године у Купу Србије када је наш тим славио резултатом 3:0 у Новом Саду головима Абиоле Дауде два пута и Нејца Печника. Последњи меч између Звезде и Пролетера одигран је прошле сезоне крајем фебруара у оквиру 24. кола Суперлиге Србије, меч је завршен је победом изабраника Дејана Станковића, а голове за наш тим су постигли Ел Фарду Бен, Вељко Николић и Александар Катаи уз аутогол Леандра.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улаз на утакмицу између Црвене зведе и Пролетера на нашем највећем стадиону је бесплатан поводом прославе 58 рошендана наше Маракане, а сви навијачи ће бити у прилици да узму пакете карата за Лигу Европе на благајнама од 14 до 23 часа. Уз то биће организоване специјалне фан зоне око стадиона где ће сви заљубљеници у црвено-беле боје моћи да уживају у забави и дружењу пред почетак меча.

Директан пренос утакмице осмог кола, између Црвене звезде и Пролетера, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком од 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда нема пораз у досадашњем току првенства, а изабраници Дејана Станковића су забележили пет победа и један реми уз гол разлику 10:3. Такође, наши првотимци имају утакмицу мање у односу на остале тимове у шампионату. После репрезентативне паузе уз ново појачање Ришаира Живковића црвено-бели ће покушати да наставе серију добрих партија и победа.

Са друге стране Пролетер није почео првенство на најбољи начин. Тим из Новог Сада је на седам утакмица забележио чак четири пораза, два ремија и само једну победу. Постигли су пет голова, примили 13, а једини су тријумф имали на гостовању у Нишу против Радничког где су славили минималним резултатом голом Стефана Томовића.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбоље „оружје“ Пролетера јесу нападачи Андрија Калуђеровић који је овог лета појачао новосадске црвено-беле и Зоран Даноски који је најбољи стрелац у досадашњем делу сезоне са два поготка, а у исто толико наврата је македонски интернационалац спојио саиграче са голом што га чини најбољим асистентом. Уз њих је у нападу и Дилан Ортиз, али млади колумбијац није још увек постигао погодак од почетка сезоне. На голу је стандарадан Никола Петрић које је само на једном мечу од почетка сезоне успео да сачува мрежу, а примио је чак 13 голова. Од бољих играча треба споменути и искусног тридесетшестогодишњег Бранислава Јовановића који диктира темпо игре тима из Новог Сада.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Момчило Марковић. Помагаће му Милан Пашајлић и Никола Ријавец. Четврти судија биће Павле Томић, а у ВАР соби седеће Новак Симовић и Милован Ристић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

18:55 Напредак – Радник

19:00 Спартак – ТСЦ

Субота:

16:00 Раднички 1923 – Партизан

16:00 Војводина – Металац

20:00 Црвена звезда – Пролетер

Недеља:

16:55 Колубара – Нови Пазар

16:55 Раднички Ниш – Вождовац

19:00 Младост – Чукарички

Претходни текстПопуст за чланове у оптици „Соле“
Следећи текстУспешно завршен пројекат „Звезда до Токија“