Победа на старту турнира у Коници

55

Кошаркашице Црвене звезде савладале су у првом мечу припремног турнира у грчкој Коници екипу Хање 89-76 (24-16, 31-28, 14-18, 20-14).

Пре доласка у Грчку, Црвена звезда је савладала Бадел 1862 у Скопљу, 86-61.

Нису имале превише проблема црвено-беле ни са Крићанка, иако су се противнице у једног тренутку приближиле и истопиле минус. Уследио је брз одговор екипе Драгана Вуковића и пут ка победи је био трасиран.

Црвена звезда је стартовала у петорци: Наумчев, Катанић, Мишељић, Јанковић и Бојовић. Одлично отварање утакмице, Звезда је преко Милице Бојовић и Маше Јанковић, која је погодила уз фаул, креирала серију 5-0, а тандем Александра Катанић&Милица Бојовић донео 12-4 и први тајм-аут тренера Хање. Форсирали су шут ван линије 6,75 играчице Хање од самог почетка меча, што им се и исплатило, али контролисала је Звезда предност. Милина Мишељић је била мета честих фаулова, док је Маша Јанковић “зарадила” два брза фаула на другој страни. Управо се тројком Милине Мишељић отишло на одмор између две четвртине, 24-16.

Велики број поена у другом кварталу, али без промена ситуације на паркету. Прво двоцифрено вођство за наш тим већ на старту, поенима Наумчеве уз фаул, (27-16), за наставак серије коју је покренула тројком Мишељићева. Управо је повратница у редове Црвене звезде, Милина Мишељић, направила три фаула у другом периоду игре, а Хања тројкама и сигурном руком са пенала успевала да се одржи на 10 поена минуса пред полувреме, 55-44.

Већ у првом делу игре Милица Бојовић је убацила 11, Маша Јанковић 10, а са пет асистенција допринела је Александра Катанић.

Занимљива трећа четвртина и једини период игре када је екипа са Крита успевала да буде у резултатској близини. Серија грешака Црвене звезде, које се нису снашле одмах на нешто другачији критеријум у другом полувремену, пратила је серија тројки Хање за 62-60 пред финиш треће четвртине. Маша Јанковић и Нађа Недељков су одбиле налет и донеле сигурних 69-62 пред последњих 10 минута.

Нађа Недељков је ухватила свој ритам, 16 поена у другом полувремену, Маша Јанковић је и поред четири фаула лако излазила као победник у дуелима са супарницама и Црвена звезда је мирно привела утакмицу крају за прву победу у Грчкој, 89-76.

Нађа Недељков 21, Маша Јанковић 20, Милица Бојовић 17 поена. Двоцифрени учинак са 11 поена имала је и Милина Мишељић.

У првом мечу, после узбудљиве завршнице, Елефтерија Мосхату је савладала Јанину 79-78. Управо је Елефтерија противник нашим девојкама сутра од 17 часова, а могући противник је и у Еврокупу, уколико изађе као победник из дуела са пољским Бидгошћем.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 8 (5ск 5ас 1укл), Ковачевић, Чорто, Катанић 3 (5ск 6ас), Спасовски 4, Јанковић 20 (7ск 2ас 4укл), Недељков 21, Бојовић 17 (7ск 2ас), Мишељић 11 (4ск), Авлијаш 5 (2ск), Милановић. Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстЦрвена звезда друга на првом „Турниру шампиона“ у Ужицу
Следећи текстКадети до победе за 16 секунди