Звезда у финалу „Турнира шампиона“ после великог преокрета у „Великом Парку“

72

Одбојкашице Црвене звезде у узбудљивом мечу на отварању “Турнира шампиона” у ужичкој Хали спортова “Велики Парк” после преокрета у пет сетова савладале су ТЕНТ 3:2 (24:26, 21:25, 26:24, 25:19, 17:15) и пласирале се у финале. Финале је на програму сутра од 19 часова.

Први од два дуела који очекују црвено-беле против ТЕНТ-а у оквиру припремних турнира за сезону пред нама припао је нашем тиму. Ослабљена изостанком Ане Живојиновић, екипа тренера Александра Владисављева успеле су да се врате из минуса, поврате самопоуздање и пласирају се у финале турнира у Ужицу после великог преокрета.

Иако није тако деловало по дешавањима у прва два сета. Црвено-беле су боље ушле у утакмицу, примачка дијагонала Лазић-Милуновић је одлично функционисала, Тара Таубнер у раној фази меча освојила 5 поена, али се све променило средином сета. Подмлађена и полетна екипа ТЕНТ-а видно мотивисана је успела прво да изједначи (14:14), а затим и да преузме вођство, које им је након резултатске клацкалице донело 22:24 и две сет лопте. Успео је да размрда екипу Александар Владисављев са два брза тајм-аута. На сервис Божице Марковић, Ања Ашоња је два одлично реаговала на мрежи и успела да изједначи, али је први сет, ипак, припао ТЕНТ-у – 0:1, 24:26.

Фуриозно и одлучно су започеле Звездине одбојкашице други сет. Две серије на самом старту, прво 4:0, па 8:1, натерале су тренера вицешампиона Србије Владимира Васовића на тајм-аут. Рана предност је требала да донесе стабилност, разиграла се и Милица Милуновић, везала три поена и у том тренутку је деловало да ће црвено-беле експресно узвратити, (15:5). Али, несхватљив пад концентрације и велики преокрет клуба из Обреновца. ТЕНТ је прво смањио разлику, да би серијом 7:0, укупно 13:2, дошао до предности 17:18! Исидора Родић је прекинула серију, али само на кратко, није успео тајм-аут Александра Владисављева, ТЕНТ користи прву од три сет лопте за 0:2 – 21:25.

ТЕНТ је био у предности, младој екипи је самопоуздање расло, Звезда је грешила, али успевала да одржи предност (12:10), што поново променило после тајм-аута и на средини сета – 14:16. Владисављев је уместо Милице Милуновић у игру убацио Невену Сајић, и испоставиће се да је то био преломни потез на мечу. На 17:20 за ТЕНТ, Невена Сајић је преузела одговорност, унела промену у екипу и велику енергију, па је Звезда серијом 4:0 дошла до преокрета 21:20. У тим тренуцима се водила борба за сваки поен, Кристина Станковић и Јелена Лазић су спасиле неколико лопти, а Невена Сајић у завршници освојила 5 поена и донела сет лопту. Другу је искористила Исидора Родић за 26:24 и 1:2.

На крилима трећег сета Звезда је остварила почетну предност и у наредном, коју је ТЕНТ истопио до средине за 13:13. Уследила је игра поен за поен, а Невена Сајић је одбила налет противница и донела +4, (20:16). Јелена Лазић је обезбедила миран финиш сета и потврдила изједначење, 25:19, 2:2.

И у одлучујучем сету Звезда креће одлично, два поена Лазићеве пратили су поени Јелене Делић и ас Бојане Дрче за 4:0 и тајм-аут клупе ТЕНТ-а. Црвено-беле су контролисале предност до промене страна (8:6), а наставак меча је донео ново изједначење – 8:8. Није одустајао ТЕНТ, али није ни њихов доскорашњи капитен, Јелена Лазић. Лазићева је у серији донела Звезди две меч лопте, ТЕНТ спасио обе и повео 14:15. У игри живаца, Ања Ашоња је изједначила на 15:15, а са сервис линије мече винер Јелена Лазић одлучила победника – 17:15, 3:2.

Управо је меч винер био и најефикаснији појединац сусрета, Јелена Лазић са 27 поена. Пратиле су је Невена Сајић са 14, Тара Таубнер са 13 и Милица Милуновић са 12 поена.

Противник у финалу, које је на програму сутра од 19 часова биће Уб. Актуелни шампион Србије савладао је ужичко Јединство максималним резултатом – 3:0.

Црвена звезда: Таубнер 13, Марковић 2, Дрча 4, Сајић 14, Милуновић 12, Ђорђевић, Ашоња 6, Лазић 27, Делић 9, Станковић (либеро), Родић 7. Нису играле: Милојевић (либеро), Јањић, Младеновић. Тренер: Александар Владисављев.

Претходни текстТема дана | Звездини ветерани примили трећу дозу вакцине
Следећи текстДанило издржи и победи!