Упознајте Лудогорец

39

Црвена звезда ће 30. септембра од 21 час гостовати Лудогорецу у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе, а исти тим ће дочекати 25.новембра у 18 часова и 45 минута на стадиону „Рајко Митић“ у петом колу.

Лудогорец је екипа која је у групу Ф ушла из трећег шешира на жребу који је био обављен у Истанбулу. Екипа из Разграда је од 2012.године неприкосновена у бугарском првенству, освојивши за то време десет узастопних шампионских титула. Прошлу годину завршили су на првом месту са 9 бодова предности у односу на другопласирану Локомотиву из Пловдива, а у Лиги Европе су такмичење завршили у групној фази као последњи на табели у конкурецији са Тотенхемом, ЛАСК-ом и Антверпеном.

Текућу сезону започели су освајањем Суперкупа Бугарске савладавши ЦСКА из Софије. У досадашњем делу првенства на четири утакмице забележили су исто толико победа, а у квалификацијама за Лигу шампиона елиминисали су Солигорск, Муру и Олимпијакос, док их је у плеј-оф фази елиминисао Малме.

Од јануара 2021.године са клупе их предводи Литванац Валдас Дамбраускас, које на том месту наследио Павела Врбу. У летњем прелазном року највеће појачање био је Кирил Десподов који је дошао из Каљарија. Пристигли су још Оливије Вердон из Алавеса, Игор Пластун из Гента, Бернард Текпети из Шалкеа, као и голман Кристијан Кахлина из Горице. Из Холандије су без обештећења стигли Сергио Пат и Клауди Гонсалвеш. Поред њих, тренер Дамбраускас се ослања на играче који су већ неколико година стандардни чланови тима попут румунског нападача Клаудија Кешеруа, који је са 18 погодака претходне сезоне био најбољи стрелац бугарског шампионата. Ту су још и Бразилац Вандерсон, као и капитен Антон Недијалков.

Лудогорец своје утакмице игра на стадиону „Хувефарм Арена“ са капацитетом са више од 10.000 гледалаца, а отворен је 2011.године.

Претходни текстРукометаши други на „Гужвином меморијалу“ у Ваљеву
Следећи текстТема дана | Звезда добила мурал у Петровцу на Млави