Гаранти успеха у Европи – Борјан, Гобељић и Родић

50

Црвена звезда се пету годину узастопно пласирала у групну фазу неког европског такмичења, а тројица фудбалера су учествовала у свим тим успесима црвено-белих. То су Милан Борјан, Марко Гобељић и Милан Родић.

Када је Милан Борјан лета 2017.године стао на гол Црвене звезде на мечу против прашке Спарте, нико није ни слутио да ће тиме почети нова ера у историји клуба. Црвено-бели су од тада ређали невероватне резултате на евро-сцени, а стамени Книњанин био је један од најзаслужнијих за то. Уследила је прва групна фаза Лиге Европе после десет година неиграња, а потом и пролеће у Европи које се чекало још од 1992.године. Освојена је титула шампиона Србије, а наредне године донеле су континуитет добрих игара. Два пласмана у Лигу шампиона, а потом поново пролеће у Лиги Европе прошле године. Од јануара 2020.године, Борјан је понео и капитенску траку нашег тима, чиме је потврђена његова лидерска улога. Репрезентативац Канаде је осим доприноса клупским резултатима, „покупио“ и бројна индивидуална признања, од којих се посебно издваја податак да је 2018.године био најбоље оцењени голман групне фазе Лиге шампиона, а 2020. најбољи чувар мреже у Лиги Европе.

У исто време када и Борјан, црвено-бели дрес задужио је и Милан Родић. Одмах је постао незаменљив уз леву аут-линију, најпре код Владана Милојевића, а потом и Дејана Станковића. Игре у Црвеној звезди довеле су га до позива у репрезентацију, те је тако момак рођен у Дрвару био део српског националног тима на Светском првенству у Русији 2018.године. Колико је Родић битан шраф говори и податак да је недавно одиграо 150.утакмицу за наш тим, чиме се златним словима уписао у богату историју нашег клуба.

Марко Гобељић је у Црвену звезду стигао из крушевачког Напретка као прво појачање у летњем прелазном року 2017.године. Убрзо је показао сав свој квалитет и показао да се на њега може озбиљно рачунати. Добијао је шансу као „џокер“ са клупе, а иако му је природна позиција десни бек, играо је и по левој страни, а неколико утакмица и у средини терена, чиме је показао да је универзалац достојан да одговори сваком задатку. Посебно се памти његов погодак на мечу са ПСЖ-ом када је савладао чувеног Ђанлуиђи Буфона.

Трио без којег је незамислива Црвена звезда у Европи, играће пети пут у групној фази европског такмичења, а старт је на програму 16.септембра у 18:45 против Браге.

Претходни текстНејт Волтерс стигао у Београд и појачао црвено-беле
Следећи текстПредстављена нова појачања Црвене звезде за Регионалну лигу