Црвено-бели се спремају за узбудљиву сезону

76

Ватерполисти Црвене звезде се полако припремају за сезону пред нама на 25.мају. Трећа недеља припрема је на измаку.

Веома узбудљива ватерполо сезона нас очекује, надамо се и успешнија него претходна. Да заједно учинимо да полете рибе и запливају птице. Радује чињеница што ће шампионат Србије поново бити један од најквалитетнијих у Европи. Пет јаких екипа од почетка октобра биће главне тачке на ватерполо мапи, не само у Србији.

Уз домаће првенство и национални Куп, у којем ће Звезда бранити трофеј, Александра Филиповића и његове изабранике очекује и Регионална лига, још увек није познато у каквом формату, као и прво искушење сезоне, наступ у квалификацијама за Лигу шампиона.

Црвена звезда ће наступити од другог кола, које је на програму од 8. до 10.октобра. Прва рунда квалификација одржаће се кроз два турнира од 22. до 26.септембра у Савони и Подгорици, а у другу фазу пласираће се по четири најбоље екипе.

Треће коло је по распореду 16. и 20.октобра, победници ће се пласирати у Лигу шампиона, поражени у четвртфинале Еврокупа (27.октобар-10.новембар).

Александар Филиповић ће имати на располагању костур и гро екипе која је наступала и у протеклој сезони, што је свакако највеће појачање. Никола Рађен, Гаврил Суботић, Вељко Танкосић, капитен Милош Вукићевић, Иван Басара, Марко Радовић, Петар Смиљевић, Душан Марковић, Вук Милојевић, Душан Тртовић и голмани Владимир Мишовић и Дарко Алексић и у наредној сезони носиће црвено-белу капицу. Придружила су им се и тројица новајлија, репрезентативаца Црне Горе – центар Стефан Пјешивац (Шпандау Берлин) и крила Богдан Ђурђић (Марсеј) и један од најбољих стрелаца протекле сезоне Суперлиге, Филип Гардашевић (Нови Београд).

Звезду су напустили Јапанац Јусуке Шимицу, затим Кристијан Шулц (Шабац), Дарко Стојановић (Валис), Петар Касум и Лазар Вићковић (Партизан).

Претходни текстЗвезда ТВ | Одликаши
Следећи текстРаспоред утакмица у Лиги Европе