У сусрет противнику – Клуж

30

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 21 час дочекати екипу Клужа на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру плеј-офа за Лигу Европе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се у својој богатој историји састала са Клужом 2019. године на припремама у Аустирји када су ове две екипе одмериле снаге у пријатељском сусрету, а резултат је био 1:1. Иако је Црвена звезда била бољи ривал на овом мечу и стварала више шанси током првих 45 минута, први гол виђен је тек у наставку игре. У 67. минуту слободан ударац у срце шеснаестерца послао је Бен, а најбоље се снашао Вујадин Савић и главом затресао мрежу. Изједначујући погодак у 80. минуту. постигао је Винисиус такође после прекида. Тада је шеф стручног штаба био Владан Милојевић, наш клуб је наступио у следећем саставу: Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Родић, Чаушић, Јованчић, Јевтовић, Иванић, Марин, Боаћи. У другом полувремену су наступили: Станковић, Савић, Јовичић, Вулић, Симић, Гаврић, Станојев, Бен, Конатар, Јирка, Вукановић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за дуел између Црвене звезде и Клужа су доступне онлајн, а продаја на благајнама стадиона је доступна данас до 19 часова и сутра од 10 сати па све до почетка утакмице. Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у мечу плеј-офа Лиге Европе моћи ће да гледају дирактан пренос утакмице на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је до сада у првенству одиграла четири утакмице и освојила укупно 10 бодова, а наши првотимци имају утакмицу мање у односу на остале тимове с обзиром да је меч против Радника из Сурдулице одложен. Након елиминације од Шерифа у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона, изабраници Дејана Станковића ће покушати да ти изборе пласман у друго по реду најелитније европско такмичење. Наш тим ће бити ослабљен на овом мечу пошто стручни штаб неће моћи да рачуна на брзоногог нападача Филипа Фалка.

Клуж се тренутно налази на првој позицији у националном шампионату Румуније са максималним скором после пет одиграних кола. На последњем мечу су савладали Фарул Константу са 1:0, а пре тога су елиминисани од стране Јанг Бојса у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. На првој утакмици одиграној у Румунији победника није било (1:1), а на реванш мечу недељу дана касније славио је Јанг Бојс са 3:1. Шеф стручног штаба Клужа Смудика неће моћи да рачуна на крилног нападача Александра Пауна који је зарадио суспензију у дуелу против Јанг Бојса, а под знаком питања за наредне дуеле јесте Чипкиуа који се повредио у последњем првенственом мечу који је играо Клуж.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најстандарнији играчи јесу нападачи Чипкиуа, Даек и Омрани који већ шест година носи дрес Клужа. Поред њих тројице шансу са клупе махом добија Габриел Дебељуха. Везни ред Румуна држе исландски интернационалац Сигурјонсон, Француз Фофана и босанскохерцеговачки фудбалер Матео Сушић. На бековским позицијама стандардни су десни спољни Мане, док је место крај леве аут линије резервисано за капитена Клужа Камору. На голу клуба из Румуније стандардан је тридесетрогодишњи Арлаукис, који је на девет мечева од почетка сезоне примио осам голова.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Што се тиче здравственог билтена Фалко има проблем, има истегнуће мишића, и он неће бити у протоколу за овај меч. Сви остали су спремни да изађу на терен сутра. Они имају и црвени картон и две повреде. И њима и нама је ово важна, битна и тешка утакмица. Доста мењају формацију, у првенству су играли у једном систему, против Јанг Бојса у другом. Спремићемо се и за једну и за другу варијанту, тако да знамо шта нам је чинити. Доста од нас ће зависити на нашем стадиону, сигурно је да ћемо изаћи јако, немамо шта да калкулишемо, ове две утакмице су за проћи. Сада како и на који начин, лепо или ружно, не занима ме, ово нам много значи, како играчима, тако и клубу и навијачима. Чули смо навијаче, они су иза нас, дали су нам подршку, имамо одговорност према дресу, али не и страх – рекао је Дејан Станковић.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на мечу између Црвене звезде и клужа делиће Бугарин Георги Кабаков, који до сада никада није судио нашем тиму. Крај аут линија помагаће му Мартин Маргаритов и Дијан Валков.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Среда:

-20:45 Селтик – АЗ

Четвртак:

-19:00 Омонија – Антверпен
-19:00 Рандерс – Галатасарај
-19:00 Славија Праг – Легија
-20:00 Мура – Штурм
-20:45 Фенербахче – ХЈК
-21:00 Олимпијакос – Слован Братислава
-21:00 Ренџерс – Алашкерт
-21:00 Рапит – Зорја

Претходни текстЗвездине младе снаге брусе форму на Копаонику
Следећи текстОстин Холинс ново појачање Црвене звезде!