Првог дана скупљено 131 јединица крви

34

Данас је од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржан први дан акције „Црвено-бела крв“ и скупљено је 131 јединица крви.

Ово је 22. пут да сви звездаши имају прилику да на делу покажу хуманост тиме што ће да донирају крв онима којима је то најпотребније, као и потврда о томе да је Црвена звезда друштвено-одговоран клуб. Сви они који покажу хуманост биће награђени од стране клуба улазницом за меч Црвена звезда – Клуж који је на програму у уторак од 21 час.

Навикли смо већ да обарамо рекорде и очекујем да ће и овог пута звездаши показати хуманост. Карте за утакмицу са Клужом су само мали знак пажње, а убеђен сам да ће се звездаши и овог пута одазвати акцији као што су то чинили до сад. Позивам све оне који могу да дају крв да се одазову, а верујем да ћемо ми направити резултат за понос свих звездаша. Поносан сам на људе које видим овде и мислим да такве ствари треба што више истицати, јер ово обележава наш звездашки народ – са поносом је говорио председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Задовољни су и из Института за трансфузију крви Србије чија је представница Ивана Родић имала само речи хвале за навијаче нашег клуба који се масовно одазивају акцији.

Мислим да је ова акција дошла у правом тренутку, с обзиром на то да су резерве крви на минимуму, тако да нам ово изузетно значи, јер се надамо да ће се одазвати значајан број људи. Звезда има изузетну организацију, не само као спортско друштво, већ и за друге активности које се реализују. Показује се велика хуманост и на позив Звезде се сви радо одазивају, тако да наша сарадња траје много година и Звезда је добитник специјалног признања Института за трансфузију крви Србије и можемо рећи да је подигла лествицу хуманости на виши ниво. Ми смо дошли са петоструком екипом, то је нека традиција, јер се овде осећамо као код куће. И када год радимо са Звездом, гледамо да то буде једина или централна акција, управо због тог дугогодишњег пријатељства. Хвала вам на дивној сарадњи – закључила је Родић.

Акцију је подржао и Милан Павков који се појавио у Медија центру и позвао навијаче да се сутра од 10 до 18 часова када ће поново моћи добровољно да се да крв, дођу у што већем броју.

Претходни текстПавков у Звезди до 2024.
Следећи текстЗвезда и Моцарт доделили опрему ветеранима