Станковић: Немам шта да замерим играчима

24

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Шерифа из Тираспоља са 1:0 у оквиру реванш меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Прве утиске након утакмице изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Ово је најтежи пораз. Могу бити тужан, не разочаран јер имам ове момке. Одговорност је на мени. Ја сам одабрао, уигравао, мењао, бирао. Жао ми је због навијача и играча јер не идемо даље. Можда је боље да преспавам, да видимо шта ћемо, јер је глава и даље врућа – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде о самом току утакмице.

Не могу сад да кажем шта су разлози за пораз. Да смо имали шансу имали смо. Примили смо гол поново из прекида, који смо дуго радили и спремали. Примљен гол у задњем минуту продужетка првог полувремена. Иако смо изашли добро у другом полувремену, нема времена за анализу, нема сврхе. Могу да кажем да су момци дали све од себе, одговорност је на мени и ничија више. Ја стојим испред њих, они бране ове боје Црвене звезде са поносом, тако да ако неко треба да одговори на све ово то сам само ја – рекао је млади тренер.

Причао је Дејан Станковић о детаљима који су пресудили победника на овом сусрету, као и колико је Звезда велики клуб.

Мораћемо да добро да се потрудимо. Сви смо желели и стајали иза овога, веровали и радали, знамо шта смо прошли. Детаљи, ситнице, прекид. Не волим прекид, кроз каријеру сам испадао после прекида. Научићемо поуке. Мора да се иде напред, фудбал ће се играти, играо се пре и после нас, Маракана ће бити пуна са нама и без нас. Опет ће се „трести“ велики када буду долазили, опет ће бити пуно, котрљаће се лопта, велики ће падати. Звезда је изнад свега, Звезда иде напред – наставио је Станковић.

Анализирао је игру Шерифа тренер нашег тима Дејан Станковић.

Није ме изненадила игра Шерифа. Била је иста као у Београду, директна, преко свих, друга лопта и њихова брзина у последњем делу терена. То нас је спуштало доле и када крећеш напад 80 метара од гола, да успеш да освојиш неку лопту на њиховој половини. Једноставно морали смо кроз блок да прођемо, али направили смо пар акција које су могле да резултирају голом и да све буде другачије. Знали смо шта знају, шта је квалитет и на чему инсистирају. Преселили су целу екипу на леву страну, требало нам је мало стрепљена да изађемо из гужве и окренемо страну, то су сад детаљи, али не могу и не верујем да могу овако вруће главе и тужан да одговорим – рекао је Станковић.

Говорио је Станковић о прелазном року, као и Александру Катаију који је играо „ровит“.

Када се не прође, отвара се милијарду питања. Шта би било кад би било. Био сам реалиста, испао сам из Лиге шампиона и то ми одзвања ми све у глави сада. Не могу да прешалтам. Имаћемо моменат за анализу, шта и како даље, али вечерас не. Катаи није тренирао четири дана, имао је повреду мишића, стисао је зубе, издржао је онолико колико је могао. Захвалан сам му што је ризиковао да остане два три месеца ван строја. Не треба трошити речи, момци ме нису разочарали, ни као људи ни као играчи, али смо тужни због резултата, то нема везе да ли смо играли добро или лоше. Црвена звезда једнако резултат. Кад тога нема, можемо летети по терену, ја сад да улазим у дубљу анализу. Ја сам тај који стоји испред њих, не могу да им замерим, увек је могло боље. Тужни смо и и демо даље. Биће тешко, да али не и немогуће, ово је Звезда и знамо где смо. Увек покушавам да будем искрен, неко то цени неко не – закључио је Дејан Станковић.

Претходни текстШериф – Црвена звезда 1:0 (1:0)
Следећи текстЗвезда против Клужа у плеј-офу за Лигу Европе