У сусрет противнику – Шериф

46

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 19 часова гостовати екипи Шерифа из Молдавије у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Шериф су свој први дуел у историји одиграли прошле недеље на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру борбе за пласман у најелитније европско такмичење, а резултат је био 1:1. Гости су на том мечу први дошли до предности голом Кастењаде из слободног ударца, а изједначујући гол за црвено-беле је постигао Луис Диони. Иако је наш тим имао играча мање у другом полувремену имао је већи посед лопте и успео да створи више шанси пред голом ривала. Наредни меч ова два тима играју већ сутра од 19 часова у Тираспољу.

Омладинци Црвене звезде су сусрели са екипом Шерифа 2020. године у оквиру Лиге шампиона за младе, а тада су наши бисери успели да победе представника Молдавије после бољег извођења једанаестераца (2:4). Чак четворица бивших фудбалера Црвене звезде је носило и дрес екипе из Тираспоља, а реч је о Вујадину Савићу, Каду, Огњен Врањешу и Рикардињу.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у Тираспољу моћи ће да гледају дирактан пренос утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Шерифа на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је од старта сезоне одиграла седам мечева и забележила четири победе, два ремија и један пораз. На последњој утакмици у Суперлиги Србије против Напретка из Крушевца на популарној „Маракани“ црвено-бели су забележили победу са 1:0, а једини гол на овом мечу постигао је Милан Гајић. Након што је наш тим елиминисао Каират у другом колу квалификација за најелитније европско такмичење, изабраници Дејана Станковића су одиграли нерешно против Шерифа на свом стадиону, али су били бољи ривал на овом сусрету што само показује да наш тим полако хвата форму за оно што их очекује у наредном периоду у европским такмичењима и у националном првенству.

Шериф је борбу за пласман у најелитније европско такмичење започео од првог кола квалификација. У првој рунди су убедљиво елиминисали албанског представника Теуту, да би у наредном колу били бољи од јерменског шампиона Алашкерта укупним резултатом 4:1. У претходној деценији су девет пута били шампиони Молдавске лиге, а прошле сезоне су освојили 99 бодова у домаћем првенству и заиста доминантно освојили титулу. После ремија са Црвеном звездом на стадиону „Рајко Митић“, Шериф је савладао Динамо-Ауто са 7:1 у оквиру националног првенства Молдавије тако да тренутно жуто-црни заузимају четврту позицију на табели са шест освојених бодова.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Шеф стручног штаба екипе из Тираспоља је украјински стручњак Јуриј Вернидуб, а Шериф се претежно ослања на стране фудбалере. Највећу опасност Шерифа по гол противника представљају Адама Траоре и Франк Кастањеда. Кастењеда је успео да се упише у стрелце из слободног ударца у првом мечу Црвене звезде и Шерифа, а фудбалер рођен у Колумбији је убедљиво најефикаснији играч молдавског тима, јер је прошле сезоне постигао чак 33 гола. Поред њега Адама Траоре је други по ефикасности нападач Шерифа, а на свом конту је забележио десет голова и седам асистенција. Најистуренији играч тима из Молдавије је Луванор, на средини терена сигуран у стартних једанаесет фудбалера је Себастијен Тил, док ће у дефанзивној линији наступати Данило Арболеда и Густаво Дуланто на позицијама штопера и бразилци Костанца и Кристијано као двојица бекова. На голу се налази Атанасијадис који је овог лета дошао из атинског АЕК-а.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на мечу између Шерифа и Црвене звезде делиће Немац Феликс Звајер, док ће му крај аут линија помагати сународници Рафаел Фолтин и Штефан Луп. Звајер је четердесетогодишњи судија који има велико искуство суђења у европским такмичењима.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-19:00 Славија Праг – Ференцварош
-19:30 Шахтијор – Генк
-20:00 Лудогорец – Олимпијакос
-20:00 Митиленд – ПСВ
-20:00 Монако- Спарта Праг
-20:30 Јанг Бојс – Клуж
-21:00 Бенфика – Спартак Москва
-21:00 Легија – Динамо Загреб
-21:00 Ренџерс – Малмо

Претходни текст„Црвено-бела крв“ 22.пут!
Следећи текстСтанковић: Јако од старта