Звезда најубедљивија у Европи

25

Фудбалери Црвене звезде савладали су у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона екипу Каирата на домаћем терену изузетно убедљивим резултатом 5:0 и остварили најубедљивију победу од свих тимова у досадашњем делу европских квалификација.

Наставили су фудбалери нашег тима тамо где су стали у прошлогодишњој европској сезони. После оствареног одличног резултата и пласмана у шеснаестину финала Лиге Европе, црвено-бели су и више него успешно започели квалификације за овогодишње издање Лиге шампиона. Сјајно су изгледали на терену изабраници Дејана Станковића од самог почетка меча и већ у деветом минуту показали да су у Казахстану имали само лош дан. Голеаду је покренуо Александар Катаи који је одличним потезима обрадовао преко двадесет хиљада деце која су се у том тренутку налазила на трибинама. Није много времена било потребно Звездином нападачу, да постигне дебитантски гол у црвено-белом дресу, а Диони је то учинио у 21. минуту утакмице која је била од изузетне важности за наш тим. Магију Катаија могли смо да видимо и у 42. минуту меча када је постигао феноменалан гол из слободног ударца који је без сумње изазвао одушевљење код свих навијаша нашег клуба. Почетак другог полувремена био је у знаку Иванића који је своју одличну игру наградио прелепим поготком, а пети гол је постигао Филипо Фалко и ставио тачку на перфектан меч нашег тима.

Црвено-бели оствареном победом против Каирата на стадиону „Рајко Митић“ пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, били изузетно ефикасни и остварили најубедљивију победу од свих тимова у овогодишњим квалификацијама за европска такмичења. Постигли су изабраници Дејана Станковића пет голова и на феноменалан начин савладали прву препреку на путу ка пласману у најелитније европско такмичење. Прошлогодишње квалификације црвено-бели су такође започели на сјајан начин савладавши Европу на стадиону „Рајко Митић“ резултатом 5:0, тада су ефикасност на делу показали у првом колу квалификација, док су ове године такмичење започели од другог кола.

Поред Црвене звезде још четири екипе успеле су да постигну пет голова у овогодишњим европским квалификацијама, али су то чинили у ранијим рундама такмичења што нашем резултату додатно даје на значају.

Преостали мечеви у европским квалификацијама у којима је резултат био 5:0.

Линколн – Фола 5:0

Мура – Шкендија 5:0

КуПС – Ноах 5:0

Кауно Жалгирис – ТНС 0:5

Претходни текстПрва титула за нашег малог Марка Ђокића
Следећи текстИза југа Маракане – Осам нових бисера