У сусрет противнику – Младост

41

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час дочекују екипу Младости на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру другог кола националног шампионата. После ремија против Војводине изабраници Дејана Станковића ће покушати да дођу до прве овосезонске победе и забележе три бода.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости до сада одиграла 33 утакмице у свим такмичењима. Забележили смо 26 победа, пет нерешених исхода и два пораза, уз гол разлику 78:26. Од 2000. године па до сада, црвено-бели су играли 24 меча против овог ривала и на сваком сусрету остали непоражени. Звезда је славила на 20 утакмица, док је у пет наврата дуел завршен без победника, а гол разлика износи 59:21.
Последњи сусрет Звезде и екипе из Лучана је одигран 20. марта прошле сезоне на нашем највећем стадиону у оквиру 28. кола домаћег првенства, а црвено-бели су славили са 4:1 головима Милуновића, Канге, Павкова и Николића, док је једини гол за Младост постигао Јовановић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

После више од 380 дана трибине популарне „Маракане“ су биле посећене на мечу против Војводине када је више од 20.000 „Делија“ бодрило наш тим, а таква посета се очекује и на мечу против Младости. Куповина карата је доступна онлајн путем, као и на благајнама стадиона „Рајко Митић“ у петак од 10 до 19 часова, док ће у суботу трајати од 11 сати па све до почетка утакмице.
Директан пренос утакмице другог кола, између Црвене звезде и Младости, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је одрадила сјајне припреме у Аустрији и на четири припремне утакмице забележила три победе и један реми. Иако су фудбалери Дејана Станковића одиграли без голова против Војводине, наш тим је нападао током читавог меча и стварао шансе, али је недостајало мирноће у реализиацији наших првотимаца. После ове утакмице црвено-бели ће сигурно ићи на победу и прва три бода ове сезоне у Суперлиги Србије, а оно што може да радује наш сручни штаб јесте да ће и за овај сусрет моћи да рачуна на све фудбалере.
Младост је на припремама одиграла шест контролних мечева, а од тога забележила три победе, два ремија и један пораз. У првом колу екипа из Лучана је поражена минималним резултатом на свом стадиону од повратника у највиши ранг српског фудбала – Радичког 1923, тако да тренутно заузимају 13 позицију на табели. Младост је на овом сусрету била убедљиво бољи ривал, али екипа Ивана Стефановића није успела да забележи позитиван исход у првом колу националног шампионата. Младост у наредном периоду очекује нешто тежи распоред пошто после гостовања нашем тиму дочекују Војводину на свом стадиону.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Два најбоља фудбалера Младости су искусни нападач Милан Бојовић који је прошле сезоне био најбољи стрелац екипе са 18 голова, а уз њега највеће „оружје“ тима из Лучана је свакако брзоноги крилни нападач Саша Јовановић који је био стрелац јединог поготка за Младост у претходном сусрету ова два тима. Када се ради о чуварима мреже, тренер Иван Стефановић највише поверења има у младог Максима Миловића који је био стандардан и прошле сезоне. На бековским позиција су двојица искусних фудбалера Милош Цветковић и Никола Лековић, а на средини терена је незаменљиви тридесетпетогодишњи Владимир Радивојевић коме је ово шеста сезона у дресу Младости и једну годину старији од њега Јанко Тумбашевић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици другог кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Младости биће Милош Миловановић. Поред аут линија помагаће му Јован Грујић и Оливер Петровић, делегат меча биће Мирослав Стојановић, док ће у ВАР соби седети Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:
– 17:30 Раднички 1923 – Спартак Суботица
– 20:00 Вождовац – Пролетер

Субота:
– 18:55 Раднички Ниш – Напредак

Недеља:
– 18:55 Металац – ТСЦ
– 21:00 Војводина – Партизан

Понедељак:
– 19:00 Колубара – Радник

Претходни текстОмладинци и кадети отпутовали на припреме
Следећи текстСтанковић: Знам да су звездаши иза нас