У сусрет противнику – Војводина

22

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова дочекују Војводину на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 1. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића биће у прилици да отворе нову сезону 2021/2022. победом и упишу 14. узастопни тријумф против новосадског тима.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Београдски и новосадски црвено-бели су се до сада састали чак 203 пута, а „Стара дама“ важи за један од клубова са којима смо одиграли највише утакмица. Према статистици наш клуб је излазио као победник из 116 дуела, резултат је био нерешен 47 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Занимљива чињеница да је лопта „затресла мрежу“ 598 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 384:214.

Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине био је 29. априла ове године, а наш тим је славио са 1:0. Овом победом Звезда је званично постала шампион националног првенства четири кола пре краја такмичења.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

После више од годину дана врата „Маракане“ су поново отворена, а добро је познато да су наши најватренији навијачи увек били дванаести играч. Куповина карата је доступна онлајн, а у среду и четвртак ће сви заљубљеници у црвено-беле боје моћи да купе карте на благајни у термину од 10 до 19 часова, док ће у петак трајати од 10 часова па све до почетка меча.

Због свих прописаних мера и саме епидемиолошке ситуације, и деца морају да имају карту како би имали своје посебно седиште, јер ће се карте продавати за свако друго место.

Такође, директан пренос утакмице 1. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Војводине, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је прошлу сезону завршила на феноменалан начин освојивши дуплу круну и играјући нокаут фазу Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића су оборили рекорде по броју освојених бодова и датих голова у домаћем првенству, а у истом ритму су почели и ову сезону. На припремама у Аустрији наши првотимци су забележили три победе и један реми на пријатељским утакмицама, а упркос напорним тренинзима наши фудбалери су одиграли веома борбено и тактички перфектно. Костур тима је сачуван, а уз нова појачања наш стручни штаб ће бити на „слатким мукама“ пред почетак сезоне.

Новосадски црвено-бели су прошлу сезону завршили на четвртој позицији у Суперлиги Србије са освојеним 71 бодом. Ове сезоне Војводину ће са клупе предводити наш некадашњи капитен, а касније и тренер омладинаца, Славољуб Ђорђевић, а у клуб су придошли Небојиша Бастајић из Инђије, Александар Буснић из Рада, Душан Стевановић из Радника, док су клуб напустили бивши капитен Никола Дринчић, Славко Бралић, Синиша Саничанин, Миодраг Гемовић и Петар Бојић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је искусни Горан Вуклиш. Бековски тандем чине Никола Андрић и Младен Деветак. Штоперски тандем и „бедем“ одбране су ново појачање Душан Стевановић и Владимир Ковачевић. У везном реду је најреалније да на терен истрче Новица Максимовић и Мирко Топић, а да испред њих делује Александар Буснић. По крилима ће деловати Вељко Симић и Дејан Зукић, а најистуренији ће бити Немања Човић. Ту су и младе снаге у виду Владимира Милетића и Уроша Кабића, који ће чекати шансу са клупе, а повређени су Стефан Ђорђевић и Миљан Вукадиновић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 17:55 Чукарички – Вождовац
– 20:00 Црвена звезда – Војводина

Субота:

– 18:55 ТСЦ – Нови Пазар
– 21:00 Пролетер – Партизан

Недеља:

– 18:55 Спартак – Раднички Ниш
– 21.00 Младост – Раднички 1923
– 18:55 Радник – Металац
– 21:00 Напредак – Колубара

Претходни текстНикола Мељанац на ширем списку сениора Србије за XXXII ЕП
Следећи текстСтанковић: Пуне трибине као хвала екипи