Станковић: Показали шта смо радили на припремама

26

Црвена звезда је ремизирала са Штурмом из Граца у генералној проби пред почетак сезоне, резултат је био 1:1, а тренер Дејан Станковић резимирао је припремни период у Аустрији, с обзиром да наш тим сутра чека повратак у Београд.

Почетак меча са Штурмом је био веома тежак. Како због атмосфере, тако и због тога што је била права такмичарска утакмица. Правили смо грешке, али смо показали шта смо све радили на припремама. Треба нам мало више концентрације и стрпљења, као и храбрости, било је неизнуђених грешака, али приписаћемо то атмосфери која је била фантастична. Чак смо и ми на клупи били пријатно изненађени. Штурм је у добром ритму, али требало нам је ово. Спремамо се за оно што нас очекује – почео је Станковић.

Аксел Бакајоко као десни бек је свакако једно од пријатнијих изненађења ових припремама.

– Бакајоко константно расте. Данас је било мало потешкоћа, али морамо да видимо на кога може да рачунамо. Ово му је природан пут, мора да ради и да се намеће. Не сме да одустаје, али свакако га доживљавамо као појачање.

О физичком стању летошњих појачања.

– Што се Драговића тиче, он је одиграо 45 минута, али требаће му још седам, осам дана да буде фит. Када се вратимо у Београд, сви ће добити слободно два дана, али ће Диони, Крстичић и Станић радити. Што се Дионија тиче, видећемо колико минута ће добити у првенству и после у Европи. Морамо да „измеримо“ све то на прави начин, јер не желимо да дође до нечег непредвиђеног, попут повреде. Било би идеално да је дошао раније, али такав је био моменат. Сви знају да када тражиш нападача у овом периоду, много њих користи моменат. Када смо довели Дионија, појавила се опција и за многе друге шпицеве које смо контактирали и гледали, а који су били недостижни, међутим, за два дана се све промени. Задовољан сам, верујем да смо довели правог нападача. Показао је жељу да дође и биће од велике помоћи за екипу. Крстичић је неко ко има огромно искуство. Он може да игра све у везном реду, видећемо на којој позицији ћу га највише користити. Битно је само да се спреми.

Задовољан је Станковић тиме што је окосница тима сачувана.

– То је за мене највеће појачање. То што смо успели да задржимо групу момака која износи на својим леђима велике ствари. Млади када дођу, виде искусне момке који се жртвују, али ко не зна да пати, не зна ни да победи. Имамо много младих играча, видели сте Крстовића, Станића, Ераковића, ту је и Петровић, Николић је могао боље. Али они имају на једном озбиљном примеру да виде како се бори за Звезду. Ту је и Гаврић, конкуренција на његовом месту је велика. Имамо Катаија, па може и Иванић ту, а опет десно су Бен и Фалко. Ипак, он не одустаје, добиће шансу и сигуран сам да ће је искористити.

Не размишља Станковић о томе ко ће му бити „бонуси“ када сезона почне.

– Имамо седам, осам дана до прве утакмице, али и пречих ствари за размишљање. За младе је привилегија да буду у Звезди, да поштују момке са којима тренирају, да се намећу и доказују из дана у дан. Ко ће имати минутажу, терен ће показати.

Причао је Станковић и о одласцима.

– Тренирам оно с чим располажем. Терен је велики за све. Ипак, треба да се ради на излазним трансферима, причао сам са управом, делимо исто мишљење. Видећемо шта ће бити наредних дана.

Погледао је утакмицу између Макаби Хаифе и Каирата, наших потенцијалних противника у другом колу квалификација за Лигу шампиона. Меч је завршен резултатом 1:1.

– Каират је у такмичењу и то је огромна предност. Макаби је организована и талентована екипа, технички су добри и реално квалитетнији од Каирата, али им фали такмичарски ритам. Каират је правио грешке, али је успевао трчањем и свежином све да надомести.

На питање новинара да ли сматра да екипи Црвене звезде фали мало брзина за европски ниво за мечеве јаког интензитета, био је кратак.

– Вероватно.

Током лета дошло је и до промена у стручном штабу. Тим је појачао Никола Поповић, а екипу је напустио Милош Милојевић.

Желим пуно среће Милојевићу. Његов сам први навијач и хвала му што је био мој саборац од првог момента. Чека га светла будућност, велики је професионалац, не одустаје и још једном – хвала му на свему. Поповић је неко ко је већ 20 година у фудбалу. У контакту смо последњих шест месеци и свиђа ми се његова визија и како размишља. Долази из Португала, има искуство. Звезда је императив за све, сви весламо у истом правцу – закључио је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Штурм 1:1 (1:0)
Следећи текстШкола из Румуније долази да гледа Звезду у Лиги шампиона