Панков: Атмосфера у екипи је врхунска

41

Црвена звезда се већ другу недељу налази на припремама у Аустрији. Одигране су две пријатељске утакмице и забележене две победе. Импресије о досадашњем раду екипе изнео је штопер Радован Панков.

Мало смо уморни, али то је оно што је нормално у припремном периоду. Морамо да се спремимо како бисмо испунили очекивања звездашке јавности – сматра Панков.

Наш дефанзивац се осврнуо и на две контролне утакмице, као и да екипа доста ради на детаљима.

– Могао је и неки гол више да падне, нарочито у првој утакмици против ГАК-а. Било је и неких пропуста, али то је уобичајено и на нама је да их смањимо на минимум, нарочито ми у одбрани. Радимо доста на детаљима како се то више не би понављало. Задовољан сам што смо постигли доста голова, а могао је бити и који више на ове две утакмице.

Панков је истакао да је атмосфера у екипи изванредна што веома значи свим фудбалерима.

– Атмосфера је заиста врхунска и уз њу нам све лакше пада. У претходне две године, колико сам ја ту, не могу да кажем ниједну лошу реч за момке у свлачионици. Стварно су изузетни и једва смо чекало да се поново окупимо и кренемо са тренинзима. Ту су шале и забава и увек неко „пецкање“, наравно у границама нормале. Не памтим да је оваква атмосфера владала у неком клубу за који сам играо у каријери.

Штопер црвено-белих је нагласио да је екипа сложна и јединствена, и да ће бити спремна за старт сезоне.

Ми смо озбиљна група која се држи заједно. Има свакаквих ствари које споља долазе до нас, али недамо се. Показали смо прошле сезоне да нам нико ништа не може. Одмах на старту сезоне дерби утакмица са нашим другим највећим ривалом Војводином. Након тога следе изазови у Европи, оно што сваки навијач Звезде воли. Морамо да будемо на високом нивоу када почну европске утакмице – подвукао је Панков.

Претходни текстЗвездин караван петог дана у Лесковцу
Следећи текстПионирке екипне шампионке Србије, пионири пети