Станковић: Имамо рецепт за успех

31

Фудбалери Црвене звезде вредно раде на припремама у Аустрији, а о томе најбоље сведоче речи хвале које Дејан Станковић има за своје изабранике.

Сви су испоштовали програм и сами себи дали олакшање пред почетак припрема. Задовољни смо оним што су момци урадили. Кренули смо јаку, одиграли утакмицу после три дана тренинга и стварно је то све добро деловало. Има детаља на којима може да се ради, али видели смо то на старту. Имамо времена да то променимо. Однос и рад је феноменалан. По неки пут се и „уштинем“ кад видим какве играче имам и тренирам. Спремни су дошли на припреме. Имамо рецепт за успех и нећемо га мењати – почео је Станковић.

Звезда је у првом мечу савладала Гак резултатом 4:0, сутра од 18 часова нас очекује дуел са Арисом.

– Противник је био у складу са почетком припрема. Сутра нас очекује озбиљнији ривал, али смо и ми порасли што се тиче енергетског нивоа. Видећемо против Ариса где смо и колико смо напредовали. Желимо да демонстрирамо све оно што нас је красило прошле године, то су организација, физички напор и таленат. Тим редом идемо и томе тежимо.

Најављује Станковић да ће већ од наредног меча „појачавати“ минуте.

– Нека идеја је да сутра већина играча одигра између 60 и 65 минута. После ћемо и то повећавати, а кад буде генерална проба, понашаћемо се као да није припремна, већ такмичарска утакмица.

Очекује Станковић појачања већ у наредна два дана.

– Не бих да трчим пред руду. Радимо на шпицу, има ту неколико имена која су нам занимљива. Убеђен сам да ће за месец дана прича бити другачије. Тада ће нама долазити да нуде играче, сада ми имамо потражњу, па то други можда покушавају да искористе. Очекујем финализацију двојице фудбалера у наредна двана дана, као и шпица у наредних пет дана.

Задовољан је Станковић повратком Бабића у екипу.

– Од њега су очекивања као и од свих. Добио је годину дана искуства и зрелости. Он је момак који треба да преузме одговорност и покаже карактер. Ако буде заслужио – играће. Треба да одмени Милуновића, а то није лако, он је био стуб одбране и свлачионице. Диван професионалац и велики човек.

О Александру Драговићу, шеф стручног штаба нашег тима има само речи хвале.

– Договор са њим је као и са Борјаном. Добио је неколико дана одмора дуже због репрезентативних обавеза. Доћи ће 5. јула на припреме, мислим да је то довољно за њега да одмори. Он је озбиљан играч, феноменалан је био на Европском првенству. Да не причам о његовом искуству… Одиграо је преко 100 утакмица за национални тим, а код нас је дошао у правим годинама. Донеће разлику, немам сумње у то.

Говорио је Станковић о бонусима за наредну сезону.

– Прошле године су Николић и Петровић имали ту улогу, додуше и Гаврић, али он је и ове сезоне бонус. Ту су Крстовић, Ераковић, Станић који ће доћи највероватније. На осталим момцима је да раде. Припреме су тешке, ритам је другачији од оног на који су навикли, али они се заиста труде и показују добар однос према обавезама. Будним оком их пратимо. Није ми идеја да дебитују и нестану, већ да остану у Звезди.

Услови у Аустрији су феноменални.

Презадовољан сам. Још када би остало овакво време, да нема сунца, било би перфектно. Хотел, гостопримство, све је на врхунском нивоу – закључио је Станковић.

Претходни текстБесплатна школа одбојке у јулу на Маракани
Следећи текстЗвезда трећег дана каравана на Златибору