Осми тренинг у Аустрији – Први тренинг Борјана и тактика

42

Фудбалери Црвене звезде након слободног поподнева које су имали у дану за нама, вратили су се устаљеном ритму рада од два тренинга у току дана.

Први тренинг за данас почео је нешто мало пре 11 часова уобичајеном активацијом. Постављене струњаче дочекале су изабранике Дејана Станковића, који су радили у паровима са еластичним тракама, као и индивидуалне вежбе, како би се што боље загрејали и припремили за тренинг. Потом је екипа подељена у две групе и настављено је са радом на тактици, посебно је акценат је стављен управо на овај сегмет с обзиром да наше фудбалере већ сутра очекује и друга припремна утакмица против Ариса. Половина екипе је након одрађене активације отишла на већи терен где су били постављени манекени, а тамо их је дочекао наш стручни штаб који је дао све од себе да што боље црвено-белима пренесе своје захтеве. Увежбавале су се акциие, а тренер Дејан Станковић је и овог пута имао доста посла како би пренео све оно што жели на своје играче и како би они били спремни не само за следећу припремну утакмицу, већ и за све изазове који их очекују у наредном периоду.

Друга група играча је за то време радила на мањем помоћном терену комбиноване вежбе снаге са доста реквизита, а један део тренинга био је посвећен и трчању. Није то био ни мало лак задатак за наше фудбалере с обзиром да је тај тренинг трајао нешто више од 45 минута. Потом су се две групе ротирале, те тако нико није остао ускраћен ни за једну вежбу, као ни савет нашег стручног штаба који предано ради и по сунчаном и веома топлом времену у Аустрији. Сјајна атмосфера влада у нашем тиму, а одличном расположењу црвено-белих допринео је и долазак капитена Милана Борјана који се јуче прикључио екипи у Аустрији. Чувар наше мреже одрадио је јутрос и први тренинг на овогодишњим летњим припремама, а на основу његовог расположења можемо закључити да је једва чекао да се придружи саиграчима и крене са припремама за нову сезону. Наше фудбалере очекује краћи одмор, а потом и повратак на терен од 18 часова.

Меч са Арисом неће бити одигран уз присуство публике, због мера које је прописала влада Аустрије везано за корона вирус.

Претходни текстГаврић: Упијамо савете стручног штаба
Следећи текстОдржана Скупштина клуба, следе редовни избори