Црвена звезда – Гак 4:0 (3:0)

58

Фудбалери Црвене звезде су припреме за нову сезону стартовали на најбољи могући начин, тријумфом над екипом Гак-а, резултатом 4:0.

Црвена звезда – Гак 4:0 (3:0)

Стрелци: Иванић у 14, Катаи у 20, Панков у 29. и Срнић у 60. минуту.

Црвена звезда: Поповић (од 46. Гордић), Гајић (од 46. Бакајоко), Панков (од 46. Дегенек), Бабић (од 46. Ераковић), Родић (од 46. Гобељић), Саного (од 46. Петровић), Николић (од 46. Канга), Иванић (од 46. Гаврић), Фалко (од 46. Бен), Катаи (од 46. Срнић), Павков (од 46. Крстовић).

Резерве: Ћопић, Гордић, Гобељић, Дегенек, Ераковић, Петровић, Матић, Станковић, Канга, Срнић, Бакајоко, Бен, Гаврић, Вукановић, Крстовић, Лазетић.

Гак: Мејерхофер, Хубер, Гантшчинг, Смољан, Руслан, Перчтолд, Вебербауер, Финк, Нуц, Кједл, Габишлер.

Играли су још: Порић, Хартман, Јандрисевиц, Ничт, Сејдл, Јесенишчинг, Стензел, Алтердигнер.

Орно су дочекали први пријатељски меч на припремама у Аустрији изабраници Дејана Станковића. Све актере меча обрадовала је публика, с обзиром на то да је неколико стотина гледалаца стигло да испрати утакмицу нашег тима. Ривал је изашао у формацији са тројицом фудбалера у последњој линији, а већ од старта су црвено-бели наметнули темпо игре који их је красио и претходне такмичарске године. Услед изостанка Борјана који је због репрезентативних обавеза добио нешто дужи одмор, капитенска трака се нашла око руке Катаија.

Затресла се мрежа ривала већ у четвртом минуту када је Саного са ивице казненог простора прецизно погодио гол Гака, али је успут направио прекршај над Гантшчингом, па је резултат остао 0:0. Офанзивно је деловао Гајић од старта утакмице, па се после његовог продора и центаршута из деветог минута – Павков нашао у прилици, али је лопта завршила преко гола.

Подсетио је Иванић на то да има невероватну технику у 14. минуту. Сјајан пас у простор упутио је Родић, везни фудбалер из Бачког Јарка се феноменалним дриблингом ослободио чувара и рутински са десетак метара, искоса са леве стране, матирао Мејерхофера. Свега шест минута касније, непрописно је заустављен Павков од стране Хубера у казненом простору Гак-а, одговорност је преузео Александар Катаи и рутински матирао ривала са 11 метара. Истакао се и Поповић са неколико интервенција у првих 20 минута сусрета, док је Катаи претио и главом.

Гужву у петерцу искористио је Радован Панков који је у 29. минуту закуцао лопту у мрежу и малтене решио питање победника после нешто мање од пола сата игре. Имао је и Павков прилику у 35. минуту, али је после асистенције Николића са ивице казненог простора шутирао тик поред стативе, док је сличан покушај имао и Фалко неколико минута касније.

Изменио је Станковић читав тим на старту другог полувремена, а оно што нас све радује је повратак Страхиње Ераковића који је на старту пролећног дела претходне сезоне доживео повреду која га је неколико месеци одвојила од терена. Претио је Крстовић у два наврата по уласку на терен, али му је фалило више концентрације у последњем делу терена. Затресла се пречка у 55. минуту када је Канга сјајно гађао са тридесетак метара.

Минијатуру Бена у којој је нанизао неколицину фудбалера Гак-а, у гол је претворио Срнић који је помно пратио акцију и правовремено уклизао у петерцу, те матирао Мејерхофера. Крстовић је и у 78. минуту могао да постигне погодак, али му је поново недостајало више концентрације у завршници. Мирно су меч привели крају изабраници Дејана Станковића и на прави начин започели летње припреме за наредну сезону.

Претходни текстПрошло је 15 година од одласка нашег Бобана
Следећи текстМилошевић: Играчи оставили позитиван утисак