Никола Станковић: Сањам деби пред пуном „Мараканом“

48

Црвена звезда се у Аустрији припрема за нову сезону, а један од најмлађих првотимаца у екипи је Никола Станковић, који је недавно продужио уговор са црвено-белима до 2025.године. Станковић је истакао да је почаствован што је након зимских припрема на Кипру, поново са првим тимом.

Срећан сам што сам дошао на припреме са првим тимом Црвене звезде. Мало ми је било теже у јануару јер сам био први пут на припремама са екипом, па ми је требало времена да упознам саиграче и стручни штаб, док је сада много лакше – сматра Станковић.

Станковић је нагласио да је потписивање уговора велики подстрек за њега.

– Наравно да је потписивање уговора за мене додатни мотив. Хвала управи, тренеру и целом стручном штабу што су ми указали прилику и надам се да ћу оправдати њихово поверење.

Млади везиста је објаснио да су припреме веома напорне, али да је такав рад неопходан да би се постигли клупски циљеви.

– Имали смо баш дугачку паузу, најдужу откад сам у Звезди. На припремама мора бити захтевно и тешко. Имамо 15 дана да се квалитетно припремимо до почетка квалификација за Лигу шампиона, а такође и за домаћа такмичења.

Посебна жеља му је да дебитује пред пуним трибинама нашег стадиона.

– Моји снови су као и сваком звездашу да дебитујем пред пуном „Мараканом“. Надам се да ће бити прилике за то и да ћу остати у првом тиму.

Он је изнео своја очекивања од прве контролне утакмице, као и колико му значе савети тренера Дејана Станковића за напредак у игри.

Верујем да смо се добро припремили претходних дана и очекујем да ћемо забележити победу. Радимо напорно, али мора да се одради и тај део, теретана и вежбе снаге, а после прелазимо на рад са лоптом, што сви највише волимо. Захтевно јесте, али то морамо да прођемо да бисмо били спремни кад сезона почне. Сваки савет од тренера је значајан. Трудим се да то уважим и прикажем на терену. Надам се да ће се то видети кад крену мечеви – закључио је Станковић.

Претходни текстПети тренинг у Аустрији – Звезда наставила у истом ритму
Следећи текстШести тренинг у Аустрији – Акценат на снази и брзини