Браво Србијо, браво Машо!

62
FOTO: FIBA

Женска кошаркашка репрезентација Србије је шампион Европе! Поново! У финалу, у Валенсији, савладана је репрезентација Француске 63-54. Златну медаљу освојила је и наша Маша Јанковић.

Ово је други пехар шампиона Европе за наш национални тим, и четврта медаља у последњих шест година.

Уз максималан учинак у групној фази, након тешког првог меча против Италије и победе после продужетка, уследили су тријумфи против Грчке и Црне Горе. У четвртфиналу после велике борбе савладан је домаћин, репрезентација Шпаније после продужетка, да би у полуфиналу Србија била успешнија од Белгије, у још једној драматичној завршници.

У финалу су Српкиње одиграле најбољу утакмицу на турниру, показале да су најбоље и заслужено освојиле златну медаљу.

FOTO: FIBA

МВП турнира и члан идеалне петорке је маестрална Соња Васић.

Црвена звезда у свом тиму има шампиона Европе, Машу Јанковић. Маша је имала сјајан деби у националном тиму против Грчке, уписала је наступ и на мечу против Црне Горе.

Шампионке Европе у понедељак 28. јуна у 15.00 сати слећу на аеродром “Никола Тесла”, док ће у 20.00 часова бити организован дочек испод чувене терасе Старог двора, односно Скупштине Града Београда.

Честитамо Кошаркашком савезу Србије, нашој Маши Јанковић, Соњи Васић и женској репрезентацији на великом успеху и новој златној медаљи која је обрадовила целу Србију.

Браво Србијо, браво Машо!

Претходни текстМатић: Надам се првим минутима
Следећи текстЗвезда и Моцарт доделили опрему Орјену