Одлични резултати црвено-белих на кадетском Првенсвту Европе

137

Одлични резултати црвено-белих на кадетском Првенсвту Европе
Првенство Европе за кадете одржано је прошле недеље у Самокову у Бугарској на којем су рвачи Црвене звезде остварили одличне резултате.

Највећи успех од Звездиних рвача остварио је Борислав Кирилов. Он је у дресу Бугарске репрезентације заблистао у категорији до 51 кг, убедљиво у финалу савладао Тамазија Глонтија из Грузије са 9:0 и освојио је титулу првака Европе.

У женској конкуренцији у категорији до 61кг Маша Перовић освојила је одлично пето место. У осмини финала савладала је противницу из Литваније резултатом 7-2, да би у четвртфиналу победила рвачицу из Италије 6-2. У полуфиналној борби поражена је од Украјинке са 2-0, док је борбу за треће место од Рускиње изгубила са убедљивих 10-0. Ово је одличан резултат за српско женско рвање, а посебно за Машу знајући да јој је ово прво велико такмичење. Овим пласманом она је изборила визу за учешће на Светском првенству које ће се за месец дана одржати у Будимпешти. Звезда још једном потврђује квалитетан рад са девојкама пред којима тек предстоје велики резултати.

Црвена звезда је имала још једног представника У мушкој конкуренцији у грчко-римском стилу. У категорији до 71 кг Милош Перовић је у квалификацијама победио противника из Литваније при резултату 3-3. У осмини финала изгубио је од рвача из Азербејџана, који је касније поражен у полуфиналу и Милош није добио прилику за борбу у репасажу и тако ово првенство је завршио на 12. месту.

Честитамо нашим рвачима и њиховим тренерима и желимо пуно среће у наредним такмичењима.

Претходни текстЗвезда добила ривале у новој сезони
Следећи текстЗвездине узданице Милица, Ања и Немања на Играма у Токију