Станковић продужио уговор

50

Талентовани дефанзивни везни фудбалер рођен 2003. године – Никола Станковић је продужио уговор са Црвеном звездом и носиће црвено-бели дрес до 2025. године.

Станковић важи за једног од најнадаренијих фудбалера у региону, а о његовом потенцијалу сведочи чињеница да је већ пролазио припреме са сениорским тимом Црвене звезде, као и да је играо у Првој лиги Србије за наш развојни тим Графичар. Продужетком сарадње показао је да своју будућност види у нашем клубу. Са друге стране Црвена звезда овим потезом демонстрира да итекако рачуна на фудбалере који су стасали у нашој Омладинској школи.

Желео бих да се захвалим стручном штабу Црвене звезде што су ми указали прилику и продужили уговор до 2025. године. Надам се да ћу у што краћем периоду оправдати очекивања управе, комплетног стручног штаба и саиграча. Част ми је што ће ме тренирати Дејан Станковић, сви знамо какав је фудбалер био, па сада и тренер. Радујем се његовим саветима, потрудићу се да их уважим пошто ми веома значе на терену. Већ сам прошао припреме са првим тимом, све сам то видео, осетио и надам се да ће ове године бити лакше. У квалификацијама за Лигу шампиона смо извукли јаке ривале, али ја верујем у своју екипу и очекујем да прођемо у велико европско такмичење – рекао је млади везни фудбалер.

Момак рођен у Врњачкој Бањи је сезону започео у омладинској селекцији црвено-белих коју са клупе предводи Марко Неђић где је одиграо 12 утакмица и постигао један гол. Услед својих изразито добрих партија прекомандован је у сениорски тим Графичара где је играо на врхунском нивоу. Иако је био један од најмлађих актера на терену на готово сваком мечу, Станковић је својом мирноћом у игри, изразито добрим прегледом игре, као и великим залагањем био једна од главних узданица Бошка Ђуровског. Забележио је 22 наступа за наш развојни тим и уписао три асистенице, а често се налазио у идеалном тиму кола.

Ја сам од 2018. године са Марком Неђићем. Прве кораке на југу Маракане сам учио од њега и веома ми је драго што ми је он био први тренер. Извео нас је на прави пут, не само као играче, већ и као људе. Захвалан сам му и велика ми је част што ми је био „шеф“. Потом сам прешао сам у сениорски тим Графичара са Давидом Петровићем и брзо сам се адаптирао на сениорски фудбал. Прикључили су ми се брзо и Марко Лазетић, Урош Лазић и заједно смо прошли овај ниво такмичења. Надам се да ћу се брзо навикнути и на суперлигашки ниво играња. Прошле сезоне су оборени разни рекорди, освојена је дупла круна, надам се да ћемо наставити у том правцу и освојити још много трофеја – закључио је Станковић.

Претходни текстДобро дошла кући: Повратак Тијане Милојевић у Црвену звезду!
Следећи текстИванић добио награду „Бора Костић“