Петровић постигао најлепши гол у сезони

60

Фудбалери Црвене звезде су током протекле сезоне приказали изузетну ефикасност и постигли укупно 146 голова у свим такмичењима, а верни чланови нашег клуба су у анкети спроведеној на нашој апликацији за најлепши погодак изабрали гол Његоша Петровића који је постигао на прелеп начин у победи нашег тима против Гента (2:0) у оквиру групне фазе Лиге Европе.

Изабраници Дејана Станковића су заиста играли одлично ове сезоне, а томе сведочи велики број датих голова који су наши фудбалери постигли током године играјући на „три фронта“. У Суперлиги Србије црвено-бели су постигли чак 114 голова и оборили рекорд по броју постигнутих голова у једној сезони у историји овог такмичења. Ништа мање ефикасни нису били наши првотимци у Купу Србије где су на пет мечева једанаест пута тресли мрежу ривала, док су у европским мечевима постигли 21 гол. У најужи избор за гол сезоне ушли су: Жељко Гаврић на утакмици Црвена звезда – Вождовац, Његош Петровић на утакмици Гент – Црвена звезда, Вељко Николић на утакмици Црвена звезда – Вождовац, Ел Фарду Бен на утакмици Милан – Црвена звезда, Мирко Иванић на утакмици Црвена звезда – Вождовац, Александар Катаи на утакмици Црвена звезда – Слован из Либереца, Гелор Канга на утакмици Црвена звезда – Гент, Милан Павков на утакмици Црвена звезда – Милан, Његош Петровић на утакмици Бачка – Црвена звезда и Александар Катаи на утакмици Црвена звезда – Гент.

За најлепши погодак са 524 гласа изабран је гол Његоша Петровића који је наш стамени дефанзивни везни фудбалер постигао на прелеп начин на гостовању у Белгији против Гента где је Црвена звезда славила са 2:0. Са 410 гласова друго место заузео је гол Милана Павкова који је високи центарфор постигао главом на мечу против италијанског Милана у шеснаестини финала Лиге Европе. Треће место припало је Жељку Гаврићу, фудбалеру рођеном у Републици Српској, са 367 гласова за феноменалан погодак у домаћем шампионату против Вождовца. Са 312 и 253 гласа, четврто и пето место припало је Александру Катаију за голове против Слована из Либереца и Гента које је Звездина „десетка“ постигла у оквиру групне фазе Лиге Европе. Шесто место по избору навијача заузео је погодак Ел Фарду Бена на гостовању у Италији против Милана у нокаут фази Лиге Европе. Са 134 гласа на седмом месту нашао се гол Мирка Иванића који је наш креативни везини играч постигао против Вождовца у Суперлиги Србије. Осму позицију заоузео је гол Гелора Канга који је наш везни фудбалер постигао на стадиону „Рајко Митић“ против белгијског Гента. Девето место по избору највернијих чланова припало је Вељку Николићу за сјајан полу-волеј против Вождовца, док је гол Његоша Петровића против Бачке подржало 58 навијача нашег клуба.

И наредних месеци навијачи ће бити у прилици да бирају најлепши гол месеца, као и сезоне, путем Звездине апликације и на тај начин буду део црвено-беле породице.

Претходни текстПриче о Звездиним трофејима: Пехар из Бадахоза
Следећи текстЏордане, хвала и срећно!