Јуниорке Звезде освојиле титулу шампиона Србије

103

На базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” одржан је финални турнир Првенства Србије за ватерполисткиње рођене 2003. године и касније, а Црвена звезда је освојила титулу шампиона Србије и тако наставила доминацију у млађим категоријама.

Млађе категорије Црвене звезде и Таша 2000 су ове сезоне освојиле апсолутно све трофеје. Звезда је освојила дуплу круну у категорији играчица до 17 и 18 година, док је Таш 2000 такође стигао до две дупле круне, у категорији до 14 и 15 година.

У Београду су се за трофеј бориле играчице Црвене звезде, Војводине и Палилуле, док је учешће на турниру отказао суботички Спартак. Црвено-беле су биле боље од Војводине 15:6 и Палилуле 15:8, а у обе утакмице је питање победника решено у трећој четвртини, када је тим Драгане Ивковић правио серију. У саставу новог шампиона није било Невене Усејновски, Милице Зелић и Андрее Гашић, које су због повреда пропустиле турнир.

Звезда је против Војводине повела 3:0 почетком друге четвртине, али су Новосађанке пришле на гол заостатка и до краја се играло гол за гол (5:3). У наставку је Звезда серијом од три гола стигла до вођства од 8:3, нешто касније је било 11:4, да би у последњих осам минута екипа Драгане Ивковић додатно увећала разлику и стигла до максималних девет голова предности – 15:6.

Најефикасније су биле Јована Тодоровски, Татјана Теодоровић и Ива Лујић са по три гола, док су Тара Пејчић и Јана Лујић постигле по два, а Ива Лујић и Тијана Лукић по један гол. На другој страни је Лолита Авдић била стрелац пет голова.

Слично је било у сусрету са Палилулом. Звезда је повела 3:1 почетком другог периода, да би Палилула стигла до изједначења головима Александре Трмчић и на полувремену је било 4:4.

Друго полувреме Звезда је отворила серијом од четири гола, до краја трећег периода је повела и 12:6 и рутински је привела меч крају. Тара Пејчић је предњачила са пет голова, Ива Лујић је додала три, Јована Тодоровски и Јана Лујић по два, док су Татјана Теодоровић, Анастасија Корени и Тијана Лукић постигле по један гол. У тиму Палилуле се истакла Александра Трмчић са шест голова.

Првенство Србије за ватерполисткиње рођене 2003. године и касније

Црвена звезда – Војводина 15:6 (2:0, 3:3, 7:2, 3:1)
Црвена звезда: Антанасијевић, Пејчић 2, Ј. Лујић 2, Теодоровић 3, И. Лујић 3, Корени 1, Тодоровски 3, Шарац, Лукић 1, Тодоровић. Тренер: Драгана Ивковић.

Војводина: Орашанин, Бугарски 1, Авдић 5, Бањац, Т. Жагар, Чорда, Кесеги, А. Жагар. Тренер: Митар Летић.

Црвена звезда – Палилула 15:8 (2:1, 2:3, 8:2, 3:2)
Црвена звезда: Антанасијевић, Пејчић 5, Ј. Лујић 2, Теодоровић 1, И. Лујић 3, Корени 1, Тодоровски 2, Шарац, Лукић 1, Тодоровић. Тренер: Драгана Ивковић.

Палилула: Милићевић, Андрејић, Ј. Васић, Бачић, К. Трмчић 1, Димитријевић, Ребић, А. Трмчић 6, Трбанос 1, Радуловић, М. Васић. Тренер: Марко Чубрановић.

Претходни текстЗекић освојио М15 турнир у Скопљу
Следећи текстЈош једна победа и титула, трипла круна Црвене звезде!