Светски шампион на Маракани

60

Прослављени бразилски фудбалер Бранко посетио је данас Црвену звезду. Легендарни бек је обишао Музеј нашег клуба и изразио задовољство што је по први пут у Србији и Црвеној звезди.

Бранко је истакао да је познаје историју нашег клуба и атмосферу која влада на београдској „Маракани“.

Познајем Црвену звезду, то је велики клуб са огромном традицијом и много титула. Немогуће је не познавати историју тако великог клуба као што је Црвена звезда, поготово што сам дуго играо у Европи, укупно 10 година у Италији, Португалу и Енглеској. Знам да је јако тешко играти овде против Црвене звезде. „Маракана“ је са својим навијачима јако лепа и та подршка чини екипу јаком и снажном. Само то име има јако велику традицију и даје велику тежину. Ја познајем јако добро бразилску „Маракану“ и сад имам задовољство да упознам и српску – рекао је Бранко, који је са бразилском репрезентацијом освојио титулу светског првака 1994. године.

Чувени дефанзивац се присетио своје опроштајне утакмице против Савезне Републике Југославије 1995.године, а осврнуо се и на предстојеће Олимпијске игре у Токију на којима ће предводити селекцију Бразила.

То је била моја последња утакмица у дресу репрезентације и сећам се да сам постигао веома леп гол за Бразил. Било је велико задовољство што сам каријеру завршио на утакмици против Југославије која је имала увек велике играче у свом саставу. У Токију желимо да одбранимо медаљу са прошлих Олимпијских игара. Неће бити лако, јер има пуно квалитетних екипа. Додатна тешкоћа је што су нам смањили број играча и сада само 18 играча можемо да лиценцирамо и поведемо. Међутим, и поред тога сам сигуран да ћемо имати добру кампању и да ћемо се борити за титулу – подвукао је Бранко.

Претходни текстОтворена врата: Докажи се и задужи Звездину опрему
Следећи текстЦрвена звезда на корак до финала Суперлиге!