Звезда обележила 30 година од европске титуле

46

Прошло је тачно 30 година од када је Црвена звезда своје име уписала у историју европског фудбала, од када је покорила Европу и дала свима повод за безграничну радост. Тим поводом је одржан коктел где су бројне легенде клуба евоцирале успомене на сјајан успех Звездине генерације из 1991. године.

Црвена звезда се тада уписала на пехар Лиге шампиона, у историју европског фудбала и ушла у ред оних који су фудбалски бесмртни. Велики број прослављених Звездиних асова, представника медија и гостију, могао је да још једном уживо види „ушати“ пехар, и подсети се пута Звездине златне генерације који је водио преко Швајцарске, Шкотске, две Немачке, а славно се завршио у Италији, у Барију. Само наизглед завршио, јер је то био почетак једног новог пута којим су част да пођу имали само великани, а међу њима и наша Црвена звезда.

У променоару на западној трибини нашег стадиона обележена је годишњица овог великог успеха. Најпре су се окупљенима обратили председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић, почасни председник Драган Џајић, капитен тима Стеван Стојановић, а путем видео линка из Вијетнама поруку је послао и шеф стручног штаба Љупко Петровић.

Читава прослава била је величанствена, сјајно организована и све је било онако како доликује овом незаборавном успеху. Понос и срећа на лицима Звездиних асова, прослављених твораца тог успеха, подсећање на славне тренутке црвено-белих.

Приказан је кратки документарни филм у коме је Црвена звезда окупила све играче из те славне генерације, у коме је приказано како они изгледају данас и где живе и раде, као и дрес који су потписали сви фудбалери из тог састава, а који ће бити дониран у хуманитарне сврхе.

Претходни текст30 година Барија
Следећи текстМијаиловић: Освајање Европе инспирација за будуће генерације